2023-05-04
長輩過生日,搵到哩間新開係銅鑼灣食通天嘅上海菜,之前element店十里湘薈經常幫襯。環境裝修古典同現代結合,卡座好多,私密度唔錯,幾適合傾計。服務體驗貼心,晚市都會幫手換碟加水,問下我地對食物嘅意見。香烤脆皮雞 5+3!!!/5星,如果滿分係5星,我願意卑佢8星,真係太驚喜。外皮超級脆,肉維持嫩滑多汁。餐飯食到最後,凍左依然係脆皮。乾燒石鍋北海道帶子 4.5/5星,帶子勁大粒,又豪氣卑好多粒,燒得好入味。刺參花膠小米粥 5/5星, 為壽星婆婆特別準備,好適合老人家,料豐富實在,每一啖都可以食到小米同海參花膠mix,蝦好多只。最後甜品係薑汁卵石湯圓 5/5星,食湯圓過生日都幾特別,巨大粒,奶黃餡,一咬就流出黎,薑汁十分夠香。屋企人食得好開心,會再幫襯,適合同人慢慢食飯傾野,食物服務都好岩我。