2024-03-25 1036 瀏覽
生日月繼續食食食, 今次同好姊妹揀左E間位於尖沙咀亞士厘道既鐵板燒, 可以望住靚靚海景邊食飯真係好正! 今次我地揀左鐵燒精選套餐,只需人均$890, 相當高cp! ✨️沙律及餐湯前菜方面有兩款, 一個係沙律, 食落新鮮爽脆, 而另一個就係蟹肉南瓜蓉, 食落甜甜地幾好味!餐湯有三款款, 我地揀左一款係黑松露蘑菇, 第二個係龍蝦湯, 龍蝦湯質感濃稠, 味道濃郁鮮味黑松露蘑菇飲落有一粒粒嘅磨菇碎粒, 增添口感 ✨️大虎蝦配蕃茄辣汁蝦肉爽彈鮮味, 蝦頭入面仲有蝦膏, 配上微辣嘅蕃茄汁,食落開胃惹味✨️大連鮑魚配脆蝦醬鮑魚爽滑彈牙, 配搭脆蝦醬除左令口感更豐富, 仲令鮮味提昇 ✨️石班柳配他他醬石班魚柳外皮經煎香後口感微脆, 石班魚柳口感嫩滑, 啖啖肉, 配搭他他醬同食更滋味 ✨️特級牛柳配梅漬蕃茄特級牛柳我地點左5成熟, 師傅已經調好左味, 入口軟熟juicy, 牛味濃郁, 旁邊仲有梅漬蕃茄, 開胃之餘同時又可以清一清味蕾✨️神戶黑豚薄燒配蘋果蓉黑豚肉包住左韓國泡菜, 配搭新穎有趣, 食落酸酸辣辣, 就咁食已經好惹味, 配上清甜既蘋果蓉可以中和番個油膩感, 就咁食蘋果蓉都好好味呢 ✨️櫻花蝦高菜清炒飯及炒什

✨️沙律及餐湯
黑松露蘑菇飲落有一粒粒嘅磨菇碎粒, 增添口感

✨️大虎蝦配蕃茄辣汁

✨️大連鮑魚配脆蝦醬
鮑魚爽滑彈牙, 配搭脆蝦醬除左令口感更豐富, 仲令鮮味提昇

✨️石班柳配他他醬

✨️特級牛柳配梅漬蕃茄

✨️神戶黑豚薄燒配蘋果蓉

✨️櫻花蝦高菜清炒飯及炒什菜
食到差唔多就係到炒飯同炒雜菜出場嘅時間, 飯粒炒得夠乾身,粒粒分明, 上面仲有一隻太陽蛋, 蛋液同炒飯混合同食更美味

✨️開心果雪糕配焦糖脆多士
甜品除左有雪糕仲有車車最愛嘅焦糖脆多士, 甜甜脆脆嘅多士沾上開心果雪糕, 為豐富嘅晚餐劃上完美嘅句號!