2008-07-14 32 瀏覽
舊同事為幫我慶祝生日, 特別推介水車屋的放提, 因為佢話極好食。一坐底先黎一輪魚生, 好新鮮, 帶子雖然細粒左少少, 但勝左夠鮮甜; 甜蝦也是一樣, 非常甜美, 不過要自己除殼就麻煩左少少; 其餘的魚生都非常好。天婦羅蕃薯&帶子都好好味。燒物其實都幾好食, 不過上碟時冇隔油, 所以淨好多油在碟上, 都係少食為妙。除了送的海胆手卷&火焰牛肉壽司之外, 我地一粒壽司都冇叫過, 因為實在太多野食啦!美中不足的, 有兩個地方: 1) 唔知係唔係太多野做, 所有waiter都面黑黑, 同埋雖然講到明只限兩個鐘, 如果冇人等位, 都唔洗要人一食完就要走, 坐多幾個字, 休息一下都可以呱, 個經理見我地坐左10幾分鐘仲未走, 即刻好嚴肅話: 你地個buffet時間已經完左架啦!2) 2人只可坐bar枱, 如果可以坐普遍枱就好了。

天婦羅蕃薯&帶子都好好味。

美中不足的, 有兩個地方:
2) 2人只可坐bar枱, 如果可以坐普遍枱就好了。