2020-03-16 889 瀏覽
同妹妹慶祝生日,主角話想鋸扒, 於是便到銅鑼灣行街兼食飯. 行街行到差唔到3點先到Outback食lunch,真係十分肚餓. 見到里面好多位, 都幾冷清下, 待應急急腳同我地落左單.一行三人,一共叫左3個餐:前菜就有忌廉粟米湯加沙律, 值得一提的是粟米粒好足. 仲有熱辣辣既黑糖包,係我既至愛, 亦係Outback好出名既其中一種食物1.     香芒燒雞肉沙律呢道菜既香檳蜂蜜香醋汁真係相當唔錯, 好開胃,芒果唔酸, 甜甜地,沙律俾D 汁包雲住,每一口沙律再配上卜卜脆既玉米餅一齊食,相當有口感, 有一股幸福感. 但燒雞肉就份量少左D, 而且雞肉好老,完全無水份.2.     美國安格斯肉眼牛扒叫左5成熟,配黑椒汁, 但D肉就係好韌好柴, 好唔掂..幸好,薯條係我中意食既口感, 脆口,食落都唔覺油膩,食唔停口3.     燒羊扒羊扒叫左7成熟, 唔韌都幾嫩下,都保留左D 肉汁, 又唔無羶味….令人眼前一亮
見到里面好多位, 都幾冷清下, 待應急急腳同我地落左單.

一行三人,一共叫左3個餐:
前菜就有忌廉粟米湯加沙律, 值得一提的是粟米粒好足.

1.     香芒燒雞肉沙律
香芒燒雞肉沙律