2019-09-12
放工約咗家姐喺中環食飯, 佢話附近有間越南嘢都唔錯,價錢又抵食, 夜晚都有套餐。 餐廳大約喺無限極廣場附近, 再行多5分鐘。套餐價錢都算幾抵😁😁,幾十蚊就有交易仲玩埋嘢飲😋😋 我哋嗌咗一個飯 、一個粉麵、 再加咗兩個優惠價小食、 同埋兩杯特飲。 咁多嘢食埋單都係二百蚊鬆少少。 法式牛粒紅飯🐂🍚🍅牛柳粒比預期中的份量小, 不過紅飯爽身煙韌彈牙, 味道均勻 而且不會很油膩。香茅豬扒湯檬🍜香茅豬扒非常入味, 檬粉配料很新鮮,芽菜和洋蔥非常爽口鮮甜。越式春捲配生菜🥗春捲炸得香脆,不過稍為燶咗少少, 配埋生菜一齊食更加清新爽口。 係套餐加25蚊就有la.越式蒸粉包呢個好抵食只係加20蚊就有三件, 味道不錯, 分包外皮煙煙靭靭。咸檸檬梳打嗌咗梳打水唔會太甜,咸檸檬嘅鮮味非常突出。薄荷青檸梳打食越南嘢,我最鍾意嗌青檸梳打,呢個加埋薄荷就更加 fresh。總括嚟講日常普通食下晚飯, 價錢平平哋,都算交足功課。
法式牛粒紅飯🐂🍚🍅
香茅豬扒湯檬🍜
越式春捲配生菜🥗
越式蒸粉包
咸檸檬梳打
嗌咗梳打水唔會太甜,咸檸檬嘅鮮味非常突出。
薄荷青檸梳打
總括嚟講日常普通食下晚飯, 價錢平平哋,都算交足功課。