2020-10-14 208 瀏覽
放題火鍋好多時啲海鮮都麻麻地,今次特登搵一間食海鮮火鍋嘅專門店,果然冇失望。龍蝦非常多膏,簡直想湧出嚟!老闆提醒如果想最後的粥底鮮甜,可以其中一個選擇係蟹。聖子好晶瑩剔透,淥十幾秒就可以食,鮮甜嫩滑,一啲都唔腥,絕對可以encore。扇貝又係好靚,一望就知新鮮,淥完都仲係好大粒,咬落去有淡淡鮮味,點少少豉油更加銷魂。牛肉有兩款,一款係套餐包左嘅安格斯牛肩肉,望落去花紋冇咁均勻,一種係肥牛,花紋好靚。食落去肥牛真係比較肥,重油香,安格斯雖然冇咁肥,但係都重牛味,好味又健康。脆鯇骨腩片好厚肉,老細特別提醒愈淥得耐愈脆。我喺淥咗10分鐘左右偷食咗一舊,果然比較軟身,再淥耐啲就真係變得脆口,老細冇吹水👍最尾用粥底作結,吸曬海鮮精華既粥底,配上爽口菜甫,無得輸!!

2020-10-14