2023-03-26 171 瀏覽
之前成日去明記食打冷,近日知道他們開了間新的火鍋店,而且在旺角,當然要去試下!餐廳提供火鍋海鮮套餐,晚上共有3款套餐可以選擇,而我們揀選了至尊海鮮套餐B!至尊海鮮套餐 B,這個套餐有刺身拼盤、波士頓龍蝦海鮮盤和一個邊爐湯底!刺身拼盤,刺身拼盤有三文魚、八爪魚、希靈魚和北寄貝,刺身都好新鮮好正!龍蝦拼盤當然有波士頓龍蝦,龍蝦大大隻又多膏,蝦肉爽口鮮甜!除了龍蝦,還有鮑魚、大元貝、生蠔、紐西蘭青口、基圍蝦、象仔蚌、沙白、鮮魷、白鱔片!鮑魚和蝦上枱時還很生猛,非常新鮮!套餐亦包火鍋湯底,我們揀選了蕃茄薯仔湯底,湯底味道酸酸甜甜,十分開胃!即包明記雲吞王,雲吞皮薄,內裡共有兩大隻蝦肉,餡料滿滿!蝦肉鮮甜彈牙,非常美味!手打四寶丸,四寶丸包括有蝦丸、墨魚丸、豬肉丸和鯪魚丸,蝦丸和墨魚丸口感爽彈,豬肉丸味道好鮮!西班牙黑豚肉,豚肉不會好肥,稍稍淥一下已經食得,豚肉味道都幾香,不會有羶味!炸午餐肉,午餐肉炸得香口,再落湯浸一浸,味道更正!竹笙,竹笙配上蕃茄湯,吸收湯的味道,食起上黎爽口而且酸酸味味,好正!菜心,這個湯底淥菜都係好正,菜心吸收左湯味道,酸酸味味,開胃又健康!紅棗杞子桂圓茶,桂圓茶味道不
炸午餐肉,午餐肉炸得香口,再落湯浸一浸,味道更正!
紅棗杞子桂圓茶,桂圓茶味道不會好甜,飲落有種滋潤的感覺!
蘋果雪梨蜜棗水,這款飲品有啖啖的雪梨味,味道清得黎又有少少甜,不錯!
2023-03-13