2020-10-29 39 瀏覽
做左觀塘咁耐而家先發現原來成業工廈有間質素超班既晚市火鍋, 人頭二百幾就有頭盤,湯,海鮮拼盤,8樣自選火鍋料,野飲任飲。我哋第一次入黎食都好驚訝空間咁闊落,裝修好有香港味,3個人坐卡位,食物會放係餐車度用餐好舒服。由於叫咩鍋都會有海鮮拼盤架啦,所以就揀左最中意既醉雞鍋,如果海鮮愛好者更加加以揀海蟹或龍蝦粥底火鍋,海鮮既鮮味會融入晒個粥膽度,老闆好人俾我哋用粥底黎打左啲海鮮先上醉雞。重點好評! 估唔到觀塘可以食到咁新鮮既海鮮,前菜既燒青口飽肉冇雪味,醉鮑魚彈牙有咬口,海鮮拼盤既鮑魚,聖子,多寶魚,蜆,蝦係超鮮甜,特別係蟶子值得一讚,處理得好好,無沙,滾15秒,鮮甜爽脆! 另外個湯盅真係岩晒無飯家庭,有豬肉,藥材,好足料。食完晒啲海鮮就到醉雞啦,好期待亦無失望,雞肉口感結實,其實更重花雕味都仲得,湯汁岩埋打響玲呢啲索汁既食材,甜甜地好好味。肥牛,日本黑豚肉滾一滾就食得,岩晒我哋啲心急人上。蝦滑冬菇好特別有誠意,粟米,娃娃菜就正常,如果有男仔真係想嗌個出前一丁。飲品有高度評價既竹蔗水,荔枝烏龍茶都好少見,但荔枝同茶味都好出。最後就係員工好好幫我哋定時收碟,老闆會提食啲咩先,材料大概幾耐就食得

另外個湯盅真係岩晒無飯家庭,有豬肉,藥材,好足料。

最後就係員工好好幫我哋定時收碟,老闆會提食啲咩先,材料大概幾耐就食得,好貼心!

下次觀塘放工要打邊爐真係首選呢度,抵食又新鮮!
  • 醉雞
  • 自選八款火鍋配料