2021-04-18 1160 瀏覽
早排經過元朗,竟然見到有Fine Dining食!而且環境好chill,好正🤤Sentinelles No.1 (France)🦪法國蠔中少見嘅creamy蠔,蠔味濃,食得出淡淡海水味,帶子位一刮就甩,證明新鮮程度好高😍Gillardeau No.0 (France)🦪養殖時間為4年,帶淡淡嘅榛果香,帶有細膩和層次,沒有太大海水味,取而代之係少量香甜味,另類感覺😳招牌蟹餅🦀真係不愧為招牌菜式🥰蟹肉豐富有鮮甜味,蟹肉冇任何壓扁影響口感,肉質彈牙。表面些微煎焦更可以帶出香味😍蝦仁龍蝦汁意大利麵🦞意粉烹調得岩岩好,乾身帶有少少汁,食完吾會整污糟個咀。蝦隻爽口彈牙,成道菜口感上佳😌西班牙黑毛豬豚胺🐖睇張相就知肉質有幾鮮嫩啦🤤表面微焦,一咬juicy又彈牙,少有出到黎吾會好乾😳平時唔係好食豬嘅我都覺得好好味!

Sentinelles No.1 (France)🦪

Gillardeau No.0 (France)🦪