4天前 0 瀏覽
卡佬心血來潮話想食拉麵卡卡上OP搵到間拉麵小店位於這不起眼的小巷子裡利用小小空間來招呼客人店內日式佈置及bar枱設計食物種類有拉麵、丼飯及小食叫一個拉麵可以加12元有沙律跟飲品套餐或者加20元有唐揚炸雞3件跟飲品套餐推介唐揚炸雞套最抵食因為小食唐揚炸雞要38元才有5件但套餐20元已包3件雞和飲品今次我笨了,下次要點餐🫣我們每人各點了1碗拉麵選了豬軟骨豬骨湯拉麵及款款食物有齊的拉麵每款麵食可選日本讚岐烏冬/香港傳統手工蛋麵❤️麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵▶️牛肋條、豚軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、 味付筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥▶️整碗拉麵舖滿好豐富的配料,連蟹肉也不少▶️選了香港傳統手工蛋麵,麵質比較彈牙有口感❤️醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵$88▶️豚軟骨、豬皮脆脆、鳴門卷、味付筍片、蔥花、素菜絲、芝麻、炸乾蔥▶️豬軟骨夠哂入味,而且非常冧滑▶️另外驚喜係炸豬皮脆卜卜配湯食,好好味▶️選了日本讚岐烏冬,滑身又彈牙🧏‍♀️卡卡食後感湯濃而不會過鹹,讚❤️食完後,完全不會出現口渴問題炸雞新鮮炸出來超香口而雞肉好嫩滑如果碗拉麵再大碗d,會更滿足呀~下次要帶鍾意食拉面嘅大仔嚟食先得
卡佬心血來潮話想食拉麵
卡卡上OP搵到間拉麵小店
位於這不起眼的小巷子裡
利用小小空間來招呼客人
店內日式佈置及bar枱設計

食物種類有拉麵、丼飯及小食
叫一個拉麵可以加12元有沙律跟飲品套餐
或者加20元有唐揚炸雞3件跟飲品套餐
推介唐揚炸雞套最抵食
因為小食唐揚炸雞要38元才有5件
但套餐20元已包3件雞和飲品
今次我笨了,下次要點餐🫣

我們每人各點了1碗拉麵
選了豬軟骨豬骨湯拉麵及款款食物有齊的拉麵
每款麵食可選日本讚岐烏冬/香港傳統手工蛋麵
❤️麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵
▶️整碗拉麵舖滿好豐富的配料,連蟹肉也不少
▶️選了香港傳統手工蛋麵,麵質比較彈牙有口感

❤️醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵$88
▶️豬軟骨夠哂入味,而且非常冧滑
▶️另外驚喜係炸豬皮脆卜卜配湯食,好好味
▶️選了日本讚岐烏冬,滑身又彈牙

🧏‍♀️卡卡食後感
湯濃而不會過鹹,讚❤️
食完後,完全不會出現口渴問題
炸雞新鮮炸出來超香口而雞肉好嫩滑
如果碗拉麵再大碗d,會更滿足呀~
下次要帶鍾意食拉面嘅大仔嚟食先得