次次出街拍拖都係我搵餐廳搵食咩,前幾日決定由我男朋友揸主意,睇佢搵到啲咩食!結果佢搵到呢間近排新開幾hit嘅星馬餐廳,主打新加坡菜同馬來西亞菜。我本身麻麻呢類菜式,因為之前食過一啲味道奇怪嘅菜餚,有少少陰影,但由於foodie緣故,秉持住勇於嘗試嘅精神,亦唔好浪費男朋友一番心意,最後都試咗!結果味道出乎我意料地好食!˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵ 希望佢之後一直都保持到個水準啦!✎ 馬來甘香炒啦啦味道偏小辣,有啲蜆好煙韌,有啲就幾嫩,質素有啲參差,整體香料味濃。✎ 印尼巴東牛肉牛肉肉質柔嫩,明顯嘅牛肉香氣,味道鮮美唔鹹,冇咩肥膏~✎ 咖央雪油烤吐司吐司有三層,表皮香酥脆口,咖央味濃郁,二層夾滿咖央同埋順滑質感嘅牛油,仲爆哂出黎˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑✎ 炸饅頭一咬落去幾脆,好香饅頭味,入面超鬆軟˶‾᷄ꈊ‾᷅˵好食!✎ 凍桔仔酸梅水桔味濃,酸酸地,幾好飲!

✎ 馬來甘香炒啦啦

✎ 印尼巴東牛肉
牛肉肉質柔嫩,明顯嘅牛肉香氣,味道鮮美唔鹹,冇咩肥膏~

✎ 咖央雪油烤吐司

✎ 炸饅頭
一咬落去幾脆,好香饅頭味,入面超鬆軟˶‾᷄ꈊ‾᷅˵好食!

✎ 凍桔仔酸梅水
桔味濃,酸酸地,幾好飲!

馬來甘香炒啦啦
咖央雪油烤吐司
印尼巴東牛肉
炸饅頭
凍桔仔酸梅水
2023-10-16
10 分鐘 (堂食)
$203.5 (晚餐)
咖央雪油烤吐司
印尼巴東牛肉