2020-12-14 341 瀏覽
無意間係網上搵到哩間格調溫馨的西餐廳,今晚朋友生日,帶佢黎据下扒慶祝下先,Meau 上分左唔同號碼的食品,每個食物價錢都包左餐湯、餐包同餐飲,我地叫左個巴拿馬火腿芝士沙律,兩個餐配意粉,餐湯可以選擇忌廉磨菇湯或忌廉南瓜湯,我地一致地都要忌廉磨菇湯,飲品、湯、餐包、沙律都好快全放到枱上,忌廉磨菇湯中勾畫左棵小植物圖案,看得出煮食者的心思,飲落仲啖啖磨菇蓉,口感幼滑美味。餐飽是塗左蒜蓉的厚切麵飽,軟棉棉,香噴噴。巴拿馬火腿芝士沙律,份量好大碟,面頭是吸引的巴拿馬火腿片及新鮮砲的芝士碎,加上結身的黑醋汁,原本朋友食既時候我仲提醒佢未撈好,但朋友醒目地發現原來黑醋汁是一層一層形式加上去,令到蔬菜上每一片都沾上,方便享用。9號: 特式雜扒,比相片中實物更大份(有牛肩胛、羊架、烤雞扒、兩條德國既紐倫堡腸、太陽香草煎蛋)仲有些沙律菜伴隨,有埋蒜蓉炒意粉,食完真係好飽。朋友的7號: 西班牙黑毛豬胺架選擇配意粉,塊胺架似隻雞脾,切開黎淺粉紅色,食落比較重肉味、彈牙。熱榛子朱古力,面頭吱左朵忌廉花,可惜未黎得切影相巳溶化了,飲落超濃既榛子+朱古力味,而且飲到暖入心頭仲有股酒的暖胃感覺,藝術加創意共融一體。
無意間係網上搵到哩間格調溫馨的西餐廳,

餐飽是塗左蒜蓉的厚切麵飽,軟棉棉,香噴噴。

朋友的7號: 西班牙黑毛豬胺架選擇配意粉,塊胺架似隻雞脾,

切開黎淺粉紅色,食落比較重肉味、彈牙。

青蘋果氣泡茶,兩層色彩,朋友話是有汽的茶幾特別。

每一款食品都有自己的特色,有小店特有的風格,正。

2020-11-17
  • 特式雜扒