2021-11-18 34 瀏覽
走到廟街搵到間拉麵小店,餐廳入面有日系風畫做牆身,感覺幾日本🇯🇵打開餐牌,多款拉麵🍜、小食及串燒🍢價錢親民!我哋樣樣都叫咗啲一齊食~▶️黑蒜油豚骨拉麵$78有好大塊紫菜,好正!黑蒜油好濃香,味道啱啱好,湯底唔錯!麵質我揀咗正常,軟硬度適中,係我鍾意食嘅幼身拉麵。糖心蛋黃燈色好靚,蛋白夠滑。叉燒有兩大塊,有火炙過嘅香味,肉質又夠林身!▶️期間限定:芫茜濃雞湯拉麵$98朋友好鍾意食芫茜,見到即叫。芫茜湯底blend左咁,好幼滑。再加上面上有一堆芫茜,芫茜愛好者唔好錯過!配料有紫色蛋,好特別。肉係雞肉,拉麵揀咗硬身,係較粗身有口感嘅麵質。另外介有蟹肉,好鮮甜。店員好親切咁介紹,芫茜係每日新鮮買,再製作拉麵湯底,用上好多芫茜先做到咁濃郁嘅湯底,真材實料!▶️炸雞$30雞皮都炸到卜卜脆,雞肉夠滑,辣辣地好惹味!▶️串燒厚燒牛舌$28/蒲燒鰻魚串$30/厚燒豚肉洋蔥$28牛舌好厚,口感爽好好味!蒲燒鰻魚夠汁,都唔錯!厚燒豚肉係一塊塊豚肉疊堆一齊,造成厚身感覺,啖啖肉,配洋蔥甜甜地爽口。呢個價錢,真係性價比高,食得出小店用心製作,食物質數相當唔錯,值得支持!

▶️黑蒜油豚骨拉麵$78
有好大塊紫菜,好正!黑蒜油好濃香,味道啱啱好,湯底唔錯!
麵質我揀咗正常,軟硬度適中,係我鍾意食嘅幼身拉麵。

▶️期間限定:芫茜濃雞湯拉麵$98

另外介有蟹肉,好鮮甜。

▶️炸雞$30
雞皮都炸到卜卜脆,雞肉夠滑,辣辣地好惹味!

▶️串燒
厚燒牛舌$28/蒲燒鰻魚串$30/厚燒豚肉洋蔥$28

牛舌好厚,口感爽好好味!
蒲燒鰻魚夠汁,都唔錯!