2024-05-26
食過佢哋銅鑼灣分店,覺得都幾有水準,今日再試吓佢哋旺角分店。晚餐同樣係有set,跟salad或湯,主菜同埋嘢飲。頭盤都係一個湯一個沙律。湯今日係洋蔥湯,自己平時其實唔好洋蔥,但係呢個洋蔥湯睇得出有勁多洋蔥,幾乎係清湯咁濟,好清甜,而且洋蔥係煮得入口即溶!沙律就正正常常,不過都睇得出用料係高質嘅,沙律菜新鮮,而且蕃茄都好甜。Today’s Special 燒五花腩配青醬扁意粉($188): 呢個燒得勁出色,同中式燒五花腩好唔同,食落去完全唔覺得油膩,只有脆香嘅外皮同埋入口即溶嘅豬油香,加上燒過嘅五花腩,感覺好滿足! 扁意粉加上翠玉瓜同磨菇,味道較淡,但係同五花腩一齊食就唔會搶咗五花腩嘅味道。牛肝菌汁南非鮑魚仔意大利雲吞($198): 好足料! ! !有十幾隻鮑魚仔再配上蘑菇,牛肝菌汁嘅味道調得剛剛好,唔會過喊過份搶咗意大利雲吞嘅味道。飲品方面就嗌咗凍檸茶(+$4)同埋青檸薄荷梳打(+$28),想讚吓青檸薄荷梳打,雖然見到有綠色薄荷嘅調味,但係見到嘅薄荷葉份量好多,飲落去係真係有新鮮薄荷嘅味道,而且唔會覺得好甜,好清新開胃。總結:雖然鋪仔細細,但係嘢食真係有返咁上下,自己覺得如果咁樣嘅食物
總結:雖然鋪仔細細,但係嘢食真係有返咁上下,自己覺得如果咁樣嘅食物質素配上呢個價錢,絕對係物超所值。絕對會再過嚟!