2017-04-10
呢間餐廳系我由細到大食慣嘅茶餐廳,的確裝修風格系麻麻,但都算企理乾淨,而且食物質素絕對唔差!呢間野都有做左十幾年,由紅磡搬到去土瓜灣,我屋企人都系中意食呢間,港式茶餐廳都系貪佢又平又岩口味姐。今次一家人夜晚去呢度食海鮮,絕對值得介紹。呢個系沙巴龍躉,師傅蒸得岩岩好!好嫩滑!138/一斤豉椒炒蜆,88蚊一碟,大大碟,夠鮮甜。放心食,一d沙都無。薑蔥炒蟹 188蚊一斤肉蟹,好肥好多肉,一絲絲蟹肉係鮮甜噶!爆炒煱氣好夠!超惹味啊!讚!清蒸大蝦 168蚊一斤,頭無黑色點點,絕對系活蝦,非常爽彈鮮甜,睇相都知道夠大隻飽滿,夠過口癮!呢間野夜晚推薦食海鮮,冬天仲會有各種煲,羊腩煲就最正,仲有香噴噴多飯焦嘅煲仔飯!朝早d早餐都幾平,滑蛋有水準,仲有辛拉麵揀。下午好多人地盤佬學生哥都好多,因為個午餐快餐好抵食又大份,每日都有差唔多8-9樣你揀,日日唔同。其他d生菜菜心就唔拍啦,唔系重點。!!!!!重點系呢間餐廳食海鮮真系完全唔洗驚唔新鮮!!!!!老闆佢每日下午四五點都會親自去附近街市嚴選新鮮活生海鮮,同佢個唔落味精落豬肉豬骨煲嘅中式例湯一樣,十年如一日。據老板透露,佢d海鮮幾乎每日都買得曬,即使賣唔
今次一家人夜晚去呢度食海鮮,絕對值得介紹。
其他d生菜菜心就唔拍啦,唔系重點。
據老板透露,佢d海鮮幾乎每日都買得曬,即使賣唔曬都會留起自己食,做宵夜,哈哈哈,唔怪得個個熟客都叫他肥佬,宵夜食得甘好,唔肥就奇!