申子一直都係我好鐘意既其中一間日式居酒屋🏮食物質素高、服務周到,今次黎左銅鑼灣分店食晚飯😋🔸申子和牛燒 選用鹿兒島A4和牛,店員即場用火槍燒至客人想要既生熟度,我地讓店員幫我地燒至最好食既狀態,大約五成熟吧。和牛包住蛋黃同珍珠米既配搭幾特別,和牛食落有油脂香、肉質極嫩滑,有少少入口即溶既口感,珍珠米大大粒撈上蛋黃好juicy。🔸海苔拖羅赤膽壽司 赤膽好新鮮,淡淡金黃色,味道帶濃郁既海膽味,口感豐厚飽滿;拖羅蓉香滑,唔需醬油已經好有味。🔸和牛壽司有炙燒過,和牛香濃,食落滿滿油脂!🔸汁煮左口魚裙邊賣相好靚,左口魚好鮮嫩,係我好中意既一道菜,醬汁調得酸酸甜甜好搭,配上三文魚籽、黑魚子一齊食,口感豐富。🔸海老天婦羅驚喜位係原條大蝦上😍蝦殼有清理過,再駁上蝦身炸至金黃色,酥脆而不油膩,蝦肉亦幾彈牙。仲有炸金菇、炸鴻喜菇,味道亦好鮮甜。我地都幾鐘意呢到既環境,簡約舒服。店員們都好有禮貌,招呼周到💛下次再訪!

🔸申子和牛燒

🔸海苔拖羅赤膽壽司
海苔拖羅赤膽壽司

🔸和牛壽司
有炙燒過,和牛香濃,食落滿滿油脂!
和牛壽司

🔸汁煮左口魚裙邊