2021-10-15 660 瀏覽
原本想試乳鴿,落單就問男侍應可否切件上,想兩個人一起試,好食先再叫,佢就話冇,切件要另加手續費,心想有無攪錯呀,乳鴿切件要俾手續費真係第一次聽,於是取消啦。食到鮑魚時,因大件同埋d肉比較實,想攞刀切開,剛好頭先個位男侍應同格離枱食客吹水,要大聲叫幾次先肯應人,ok我忍,當你老人家聽力唔好或者環境比嘈,算數……之後我問可唔可以俾把刀我,你第一句就問用來仲咩?我個刻火到嚟,我話用來切開食物可以嗎?真係未試去酒樓晚飯要受人氣。後尾埋單時問收銀姊姊食乳鴿切件是否要收加工費,佢就話其實已經切左件,最後有同我say sorry,但真心失望,一間大集團點解會請到這類員工,希望貴公司請人時真心希望請些有質素員工,避免同類事情發生