2018-10-29 2162 瀏覽
朋友係要見既,今日我地相約一齊食最愛既日本野。黎到餐廳見到格局好清新,裝修以簡約為主。門口有個玻璃櫃,show左各式各樣既蛋糕,好吸引呀!值得一讚係枱與枱之間唔會密密麻麻咁,傾計都傾得開懷d啦。首先係海藻烏冬配甜品特價餐。麵類我地揀左煙三文魚海藻烏冬。麵條係扁身,絕對唔好以為係平時食開既烏冬,個人覺得係比較腍既冷麵。甜品係黑芝麻蛋卷。跟餐原本係高級斯里蘭卡紅茶,但我地轉咗做熱既宇治焙茶奶。熱辣辣好有茶香呢!另外仲有個迷你三彩丼定食。三款主食分別係鰻魚飯,吞拿魚魚生飯同海藻烏冬。滿足晒有選擇困難症既朋友,因為樣樣都可以試少少。最推介鰻魚飯,係連d飯都充滿鰻魚汁嫁。甜品係小抺茶蛋卷,size好的骰,比我地秒清左。同樣飲品方面都轉左宇治抹茶奶。甜味中和返抺茶既苦澀,配上牛奶好夾呀。呢度既套餐真係物超所值。一場黎到點可以唔食甜品呢。其中一款係咖啡凍巧克力慕思芭菲。食落有d似tiramisu既味道,最底既咖啡味啫喱配上兩款唔同既朱古力慕思,味道層次好豐富。黎到抹茶芭菲。雪糕好濃郁既抹茶味,將每一層既啫喱同mousse mix埋最底既粟米片黎食,不同既口感好滿足。
朋友係要見既,今日我地相約一齊食最愛既日本野。

首先係海藻烏冬配甜品特價餐。

另外仲有個迷你三彩丼定食。

一場黎到點可以唔食甜品呢。