2017-08-10 255 瀏覽
大女講同學話呢間食放題好多嘢食 ,約我去試下, 仲話旺角好方便, 食完可以一齊shopping( 結果係佢shopping, 媽媽畀錢), 一於就咁餐廳係通菜街商廈裏面 ,地方好大,好彩book咗枱, 我見好多人喺門口等位。最驚喜見到個迷你蒸氣火鍋, 細細個好得意 有好多選擇,我哋嗌咗海中蝦, 帆立貝,沙白蜆,章魚花, 肥牛片, 娃娃菜,有勁多選擇。 鍾意啲肥牛片, 蒸熟都好嫩滑 ,娃娃菜可能同啲海鮮一齊蒸,有海鮮嘅鮮味 睇住啲蜆殼慢慢打開, 好開心呀我哋有咗嗌咗人參雞湯, 濃淡適中, 感覺好補阿女就係鍾意食三文魚刺身, 我哋一次過叫咗15件 厚切三文魚, 肥美。創作卷物同壽司 ,香芒黃金大蝦卷夠特別, 松葉蟹棒壽司, 蟹肉鮮甜又啖啖肉, 火焰芝士玉子壽司同火焰黃金三文魚壽司, 上面燒得燶燶地, 少少焦嘅感覺加埋新鮮三文魚 一齊食, 好食呀。 炸物都好出色, 最愛紫心香芋丸, 裏面軟綿綿有香芋頭味 ,一口芝士豆腐 ,芝士同豆腐一齊好夾呀。仲有南瓜芝士餅,炸甜蕃薯條, 吉列魷魚圈, 全部外脆內軟日式鮑螺蟹粥, 真係有蟹喺裏面和風牛肉粒 ,牛肉唔韌,好入味 。紅酒煮牛腩, 呢個牛腩好淋 ,

最驚喜見到個迷你蒸氣火鍋, 細細個好得意
睇住啲蜆殼慢慢打開, 好開心呀

蒸氣火鍋

我哋有咗嗌咗人參雞湯, 濃淡適中, 感覺好補

阿女就係鍾意食三文魚刺身, 我哋一次過叫咗15件
厚切三文魚, 肥美。

三文魚刺身

創作卷物

壽司

炸物

日式鮑螺蟹粥, 真係有蟹喺裏面

日式鮑螺蟹粥

和風牛肉粒 ,牛肉唔韌,好入味 。紅酒煮牛腩, 呢個牛腩好淋 ,加埋紅蘿蔔
難得喺放題食到呢類小菜。
和風牛肉粒

我哋仲嗌咗牛油炒什菌同牛油炒粟米 ,好香牛油味 , 食些蔬菜,平衡番食咗咁多炸物。

其實我哋仲嗌咗燒雞翼 ,黑豚肉串燒 ,天婦羅,手卷....... 好豐富呀

呢度有日本清酒,梅酒,汽水,果汁.....,不過我哋揀咗韓國罐裝飲品同凉茶。

值得一提 ,呢度啲員工手快腳快, 食完會好快同你收碟, 等你有地方放好啲食物

仲有甜品,雪糕,食埋雪糕糯米糍,飽曬喇, 番本呀

2017-08-08
  • 刺身