2018-02-04
今日同朋友去旺角搵嘢食,見到旺中附近有個商場, 3樓全層有日式放題可以食,上到去見到個場好爆好多人,於是排隊入去試下。 入去坐低咗之後,佢問我哋食唔食蒸氣火鍋,之後放低咗個火鍋爐喺度,仲畀咗張火鍋落單請我哋,我哋點咗肥牛片,金菇,章魚花,南瓜片試一試。 個火鍋爐好細個,我哋整咗幾個章魚花試一試,跟住落單紙上面嘅指示,整咗張如花兩分鐘之後食,味道好新鮮。 我哋另外仲叫咗六隻生蠔嚟食,啲生蠔都係放題任叫,但每次每人只可以叫三隻,生蠔嘅味道有三款,味道都幾清新,同幾新鮮。 之後我哋叫咗一壺熱嘅清酒,呢度無論係清酒定係梅酒都係任叫,熱嘅清酒配魚生味道好夾。 之後我哋叫咗魚生,魚生用冰鎮住,我哋叫咗三文魚,希靈魚,甜蝦等等。 另外仲叫咗啲壽司,有三文魚腩火灼壽司,三文魚壽司。 之後仲叫咗炸年糕,湯烏冬嚟試一試,味道都不錯。
另外仲叫咗啲壽司,有三文魚腩火灼壽司,三文魚壽司。
之後仲叫咗炸年糕,湯烏冬嚟試一試,味道都不錯。