2008-12-17 16 瀏覽
如果你當佢係間茶餐廳,而唔係一間西餐廳,我諗你會覺得佢都算唔錯的 (佢個價錢仲平過翠華喎)是晚收早,碰巧家裏未煮飯,而媽媽又想黎呢度食pizza 好耐 (係, 呢個年紀仲咁鐘意食pizza的好少有),所以又幫襯啦。今次我地叫得豐富好多,計有: 辣肉腸pizza:個辣肉腸真係好一般,好似d雞尾腸切片放上去咁...仲要唔係金妹牌果隻係d不知名牌子喎!冇乜味的;個批皮都不過不失,係太厚咁,不過d蕃茄醬同芝士都唔算係落得過多,食個成個批唔係"濕立立", 雖然個批偏厚但都算乾身,食落唔太漏。 田園沙律:成晚最好的係呢個,係佢個沙律醬鮮得滯,好似落左味精咁,不過d菜好新鮮,19蚊, 去supermarket買一包沙律菜都唔知買唔買到 西班牙式奄列:勁失望。 本來係想回味返響西班牙週圍都有得食既la tortilla de patatas (薯仔奄列)的味道,點知完全唔係果回事之餘,仲加多左好多其他配料!!本來,la tortilla de patatas 只係有蛋,薯仔同洋葱 (如果係其他奄列,如茄子,就會用茄子取代薯仔咁解),而家竟然有火腿,冬菇,同埋我最討厭的雜豆!! (我討厭雜豆,因為佢一定
今次我地叫得豐富好多,計有:
西班牙式奄列:勁失望。
本來係想回味返響西班牙週圍都有得食既la tortilla de patatas (薯仔奄列)的味道,點知完全唔係果回事之餘,仲加多左好多其他配料!!本來,la tortilla de patatas 只係有蛋,薯仔同洋葱 (如果係其他奄列,如茄子,就會用茄子取代薯仔咁解),而家竟然有火腿,冬菇,同埋我最討厭的雜豆!! (我討厭雜豆,因為佢一定係雪藏,個味又不倫不類...) 成盤野又冇蛋香,入面d配料又冇乜味,一d都唔好食呀!

講真,你擺得自己係一間賣西餐既格,我會懷住一個食西餐的希望黎食的;當發現唔係一回事的事候,真係好失望;不過諗返轉頭,算啦,呢個價錢,一人$41(我地仲叫左一個drink bar),仲平過去翠華食,咁當佢係一個另類茶餐廳咁睇,算係唔差,仲俾到你新鮮感添...
不過就唔會係我成日幫襯的choice咯!如果我食茶餐廳食到悶悶地,想搵個地方轉下口味先會諗住黎呢度;同埋,俾我果位咁鐘意食pizza的媽媽得閒黎過下pizza癮(但佢次次都只係食少少),雖然唔係好食,但勝在夠細隻,咁我要幫清碟都清得冇咁痛苦呀....

除左以上原因,我諗我最多都係幫襯外賣沙律,其他我自己煮好過呀!!