食物九流,環境只能加小小分。成日睇到啲人黎呢到打卡,但次次都訂唔到台,終於比我禁禁下訂到台,仲要係9 點個場,早過返工,山長水遠,滿心期待咁黎到,但真係好失望。只係個境真係靚既,但你問值唔值得入黎,我又覺得咁多地方有靚境,又唔一定要入黎囉。首先我哋已經好難訂位,終於訂到仲要朝早咁早既時段,黎到先發現,其實又唔係坐滿人架喎,我懷疑好多人訂左放飛機。咁就算啦,人少啲無咁嘈仲好啦。入到去拎左位,侍應已經提醒我地,用餐時間係75 分鐘,咁我哋見到又無人,但又要限時都覺得好無奈,重點係我哋食到最後,都仲係好多位吉左係到,都仲要趕我地走就真係好無奈囉。啲野食就真係唔好講啦,講難食都真係唔係唔岩,好普通甚至有啲難食。好唔好食都係一餐姐,當食境算啦。但最嬲其實係佢全程提左我地好多次係75分鐘。係我哋無超時既情況下,佢帶位時講一次,上野飲時講一次,之後執台又講一次,得啦,知道啦,不如放個錄音機係隔離提醒我哋算啦。同埋,因為一早講左我係慶祝朋友生日,亦都預先預訂左個甜品拼盤,仲講左要寫祝福語句,係預訂既時候都講好晒,社文平台 msg confirm 晒。但我去到時佢地無一個侍應係知道發生咩事,淨係幫我搵返
食物九流,環境只能加小小分。

好唔好食都係一餐姐,當食境算啦。

同埋,因為一早講左我係慶祝朋友生日,亦都預先預訂左個甜品拼盤,仲講左要寫祝福語句,係預訂既時候都講好晒,社文平台 msg confirm 晒。但我去到時佢地無一個侍應係知道發生咩事,淨係幫我搵返個紀錄都搞左15 分鐘啦! 我哋用餐得75 分鐘,訂好左既野又唔到,唔通要我哋打包咩!

因為想比驚喜我朋友,我特登走出去行埋一邊叫個侍應甜品,個侍應話幫我去廚房睇下,轉個頭竟然埋黎我張台當住我同朋友面話佢地星期六日無甜品拼盤,亦收唔到要寫祝福字句既order!!! 佢問我地咁點算,佢地得返套餐甜品=一件好細既蛋糕,但果舊蛋糕要跟餐唔散賣,我哋又無叫套餐所以無呢舊蛋糕,佢問我哋可以點。我哋呆左,問返佢咁而家你哋可以比咩我地先?佢又答唔出。搞左一大輪,佢問左好多侍應,佢話可以比舊小蛋糕我哋寫返祝福語,又問我哋,我哋想寫咩字,我就答左佢Happy Birthday xxx (我朋友個名),跟著佢又搵左廚房問一輪又話我哋知,寫個字要$20 蚊,問我哋Ok 唔Ok ,
我人生第一次係餐廳食甜品寫祝福語要加錢😂😂😂😂😂!!!!
咁我哋咪話,比囉,我哋無問題。
搞到最後,佢話比我哋知,原來廚房有留左份甜品拼盤比我哋。

嘩,唔該晒😂😂😂我哋好感動,前前後後搞左起碼20分鐘。

終於都食到,不過好難食,同埋我哋影完相佢又再提我哋得75 分鐘已經夠鐘啦。

😂😂😂😂😂😂😂😂😂但留意返,得地走果時個場都仲係好多位架!!!

個服務真係無得頂。

我覺如果出面排晒隊我哋緊係快啲交台啦,但你廚房又出錯,搞到我哋上餐慢左,又要無人等位,都趕我地走,我哋真係好無奈😂
2021-01-17
生日