2020-09-14
星期五晚唔想煮飯,諗住經OPENRICE APP落ORDER外賣自取,見到意粉狂熱有折,而且成日都經過旺角實體店都未試過,咁就用OPENRICE APP ORDER 咗個2人餐,餐廳準時係預約時間出餐,大概10分鐘已經返到屋企開餐。食物內容如下:-小食 – 意式炸魷魚圈配他他汁,總共有4件炸魷魚圈,因外賣關係,所以我用氣炸鍋氣炸2分鐘令魷魚圈回脆,攞出嚟時發現逼咗成塘油出嚟。味道一般冇咩味,好彩有所謂嘅他他汁。PIZZA – 10” 瑪格麗特(配新鮮水牛芝士), 餅底相當唔錯,邊薄而脆,中間有少少淋,可惜Mozzarella、番茄醬同羅勒份量不足,完全冇食緊Margherita Pizza 嘅感覺。
意粉 – 溫泉蛋芝士卡邦拿意粉,當我攪伴溫泉蛋打算同意粉混合之時,發覺成個意粉汁唔夠,已經係一嚿嘢,莫講想撈勻蛋同意粉,連想用支叉撩起啲意粉都有難度。唯有用啲力,咁嘅情況下意粉當然碎晒啦,意粉質感硬毫無彈性可言。汁唔夠嘅關係完全冇嚟味道。沙律(另外加$8) – 香草烤雞凱撒沙律,沙律菜份量少,反而烤雞有3大件,雖然食落完全冇烤同香草嘅味道,但係醃味恰當適中,而且雞肉一啲都唔嚡口,配埋芝士碎
食物內容如下:-
個2人餐係外賣自取價$178 再+$8要多個沙律,可能樣樣份量都屬於比較細,根本冇可能食得飽兩個人,而且質素同薩利亞相近,如果用原價食以上食物同飲品相信可能要成大概$300,相當不值。