2021-08-03
知道牛八新開左間新分店係The One,係玩gimmick 同airline concept,好耐冇去過旅行嘅我興起就去試吓~一check in 餐廳就會issue 張boarding pass 比你,再帶你去所屬嘅zone等飛機!今次獲分配嘅座位係面對跑道嘅中段位罝,望住order嘅食物沿跑道送到,係好特別嘅~我地揀左$378+10% service charge 嘅package。Common area 有汽水咖啡bar、salad bar 同幾款熟食。近幾年比較少食放題因為眼闊肚窄,其實食唔到好多。不過我地嘗試每類牛、豬、雞、海鮮都試下,好味先encore! 款式口味好多但食物質素一般,encore左牛舌、牛肋肉。跑道送出食品玩味十足令你有所期待,係疫情下飛唔出香港嘅小安慰,一試無妨!雖然食到好飽,但甜品永遠有第二個胃~走前記住憑機票換領京都抹茶庵嘅焙茶/抹茶雪糕,簡直係highlight ,超正!