餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2020-09-27 95 瀏覽
今晚同屋企人食中秋節飯,由於疫情關係各大食肆都實施限聚令,四人一枱根本滿足唔到我哋嘅需要,所以我哋決定係屋企開party,咁大家就可以一齊共渡佳節開party嘢食就梗係唔少得啦,今年我哋就決定外賣雞煲,捌壹壹係我哋嘅首選,因為之前係堂食已經試過佢嘅手勢的確唔錯,好啦今日我哋就訂咗三樣餸,結果係有四盒,因為我哋要咗全份雞煲,一個大盒都裝唔晒,所以分左兩盒,非常抵食,外賣小菜而家仲做緊八折添登登登登,開蓋之後嘅雞煲,雞煲又點可以少咗個煲呢,我哋決定自己屋企搵個煲倒返晒啲雞落去,咁食完雞煲之後嘅汁,就可以用嚟打邊爐啦,今次有老有嫩,所以叫嘅雞煲都係唔辣㗎呢款蔥爆牛肉我哋諗住自己再加工,加啲菜心落去炒埋一齊,咁啲菜心就會好入味,因為本身蔥爆牛肉已經有好香濃嘅蔥同埋牛肉味,炒菜嘅功夫就可以少咗,非常方便四季豆炒得惹味,送飯一流
登登登登,開蓋之後嘅雞煲雞煲又點可以少咗個煲呢,我哋決定自己屋企搵個煲倒返晒啲雞落去,咁食完雞煲之後嘅汁,就可以用嚟打邊爐啦,今次有老有嫩,所以叫嘅雞煲都係唔辣㗎
重慶麻辣雞煲
蔥爆牛肉
四季豆炒得惹味,送飯一流
乾扁四季豆
2020-09-26