📍 𝑴𝒓. 𝑲 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 𝑵 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏🧭銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖💰人均消費: HKD270登龍街出名多野食,原來開咗間韓國菜 @mr.k_pizzanchicken ! 俾佢個烏碎碎拉絲Pizza吸引住🤩 午餐有Set Lunch,有散叫,我哋就每樣叫啲! 💯蜜糖芥末炸雞 $128𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑴𝒖𝒔𝒕𝒂𝒓𝒅 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 食韓國嘢緊係試下人哋個炸雞! 叫咗半份都成座山咁! 一共5件,上枱已經香噴噴!咬落非常脆,一咬脆到周圍都係!肉質亦超香滑!個蜜糖芥末醬得! 正!💯泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $118𝑲𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 𝑳𝒊𝒏𝒈𝒖𝒊𝒏𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒒𝒖𝒊𝒅又泡菜又卡邦尼真心忍唔住😍 佢色好靚好肉海膽醬咁! 入口有陣陣濃郁嘅泡菜香十分開胃! 魷魚細細食起來好方便,仲要勁多! 鍾意泡菜嘅人真係啱晒!⭐️肉食狂人芝加哥 $198𝑴𝒆𝒂𝒕𝒚 𝑴𝒂𝒏𝒊𝒂 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒂𝒈𝒐當然要試下佢個黑糖Pizza! 有雞肉、煙肉、豬肉同火腿!仲有兩倍水牛芝士同巴馬臣芝士!聽到都流晒口水! 厚厚嘅芝士拉絲真心誇張! 個黑糖底同比我想像中好味,個底仲好香脆!啲餡真心多
📍 𝑴𝒓. 𝑲 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 𝑵 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏

💯泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $118
泡菜魷魚卡邦尼扁意粉

⭐️肉食狂人芝加哥 $198
𝑴𝒆𝒂𝒕𝒚 𝑴𝒂𝒏𝒊𝒂 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒂𝒈𝒐
當然要試下佢個黑糖Pizza! 有雞肉、煙肉、豬肉同火腿!仲有兩倍水牛芝士同巴馬臣芝士!聽到都流晒口水! 厚厚嘅芝士拉絲真心誇張! 個黑糖底同比我想像中好味,個底仲好香脆!啲餡真心多到癲,飽感十足! 鍾意食芝士同黑糖嘅人真係啱晒!

⭐️藍乳酪特飲 $48
𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝑴𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍
顏色勁靚勁夢幻,酸酸地益力多味!
藍乳酪特飲

⭐️青蘋果特飲 $48
𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏 𝑨𝒑𝒑𝒍𝒆 𝑴𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍
又係好靚,淡淡青蘋果香,好飲
青蘋果特飲

好驚喜嘅一餐! 樣樣都好出色,炸雞同意粉真係估唔到!個pizza見到拉絲成咁真係幾興奮!而且黑糖真係好特別!
除咗堂食,仲可以網上叫外賣,啱晒我依啲懶人!

#MFJ銅鑼灣 #MFJ韓國菜

#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #koreanfood #koreancuisine #causewaybayfood #pasta #pizza
#相機食先 #銅鑼灣美食 #韓國菜
2023-05-09