2019-04-05
難得happy Thursday,為左迎接黎緊連續三日既假期,我地特登book左間日式居酒屋食好西開心下呢間位於中環老蘭附近既樓上日本餐廳餐前身係日式放題,但已由放題轉型為居酒屋,食日式料理為主。我地好早就黎到,d人應該仲未收工所以冇咩人,約8點左右先坐滿人。我地叫左一個二人套餐($688),食到撐住個肚走😂👍🏻日式溫泉蛋蟹肉沙律,好多蟹肉,撈埋個溫泉蛋做個sauce,令成碗沙律菜好juicy,十分開胃!剌身五點。十分鮮甜味美!天婦羅盛合,有三大隻虎蝦,蝦肉十分結實,證明好新鮮。另有冬菇、茄子、青椒、蕃薯等。份量十足!蒲燒鰻魚,魚肉好厚實。而且外皮燒得焦脆,十分香口,惟咸左少少,即刻同餐廳經理講左,佢好有禮貌地表示感謝意見同埋會同廚師反映番。魚湯野菜鳥冬。魚湯十分解甜,配上滿碗野菜大滿足!最後以日式雪糕作結,係好特別既櫻花楓糖口味雪糕,人生第一次食到呢個味道,好好味!👍🏻係中環番工既上班族平日黎食lunch以下時段有8折優惠,星期六日既lunch set亦有7折。餐廳既服務好好,所有員工都非常有禮,抵讚!今時今日咁好既服務態度真係好難得
剌身五點。十分鮮甜味美!
魚湯野菜鳥冬。魚湯十分解甜,配上滿碗野菜大滿足!