2019-09-28 358 瀏覽
食軟雪糕蛋糕雪榚🍦一直都好中意百味堂ge 有機牛奶🥛雪糕最近踩過界竟然做埋韓式鐵板燒?!😍所以今次一於黎試一試 百味堂。鐵 @ K11 MUSEA Grand Opening 我等左好耐喇位置位於新開既k11 musea記住同原先k11個位係唔一樣架,唔好去錯啊環境百味堂藝術甜點的展示舞台展示每日新鮮製作的有機牛奶麵包和蛋糕, 韓國直送的有機朱古力、茶包等等樣樣都睇到我留哂口水出面睇好似食普通雪榚店估唔到原來係店中店旗艦店淺色木材格調, 感覺好舒服閒適又帶點韓味啊呢哈捨喲💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️推開木門又係另一新境界lu食物百味堂。鐵「鐵」的紅色標誌象徵火紅🔥的鐵板餐單亦以鐵為藍本👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳廚師由韓國浸左泡菜受訓番黎烹調多款韓式鐵板燒食完鐵板燒再食軟雪榚雪榚, 點睇?先食咸食先韓式泡菜炒飯韓國泡菜配炸蓮藕的炒飯,蓮藕爽爽好好味韓式香辣豬肩肉伴魷魚飯韓式辣醬,配豬肩肉perfect match 廚師係鐵板煮既時候已經聞到好香韓式海鮮火鍋湯加入左韓式手撕麵片同水牛芝士就好似韓式濃湯貓耳朵,蕃茄辣濃湯十分開胃大大隻鮑魚大蝦,仲有花甲仔好足料海鮮朋友仲叫埋One Tray 套餐有:韓式傳統醃漬物
食軟雪糕蛋糕雪榚🍦

食物

百味堂。鐵
「鐵」的紅色標誌象徵火紅🔥的鐵板
餐單亦以鐵為藍本
食完鐵板燒再食軟雪榚雪榚, 點睇?

先食咸食先

韓式泡菜炒飯

韓國泡菜配炸蓮藕的炒飯,
蓮藕爽爽好好味

韓式香辣豬肩肉伴魷魚飯

韓式辣醬,配豬肩肉perfect match
廚師係鐵板煮既時候已經聞到好香

韓式海鮮火鍋

加入左韓式手撕麵片同水牛芝士
就好似韓式濃湯貓耳朵,蕃茄辣濃湯十分開胃
大大隻鮑魚大蝦,仲有花甲仔
好足料海鮮

朋友仲叫埋One Tray 套餐

有:韓式傳統醃漬物、時令沙律配柚子汁、韓式麵豉湯配蒸蛋、韓式炒辣海鮮、泡菜炒飯

主菜可選韓牛西冷扒伴雜菜、 韓式燒豬肋骨、韓燒三文魚扒或豆腐扒

睇下我揀左咩🤪揀左我最中意食ge韓牛

韓牛雖然已經係鐵板煮左陣,調左味
上台再放係鐵板到,滋滋滋,好香口,牛味好濃,油分都好夠

蒸蛋放係熱湯,好滑嫩啊

再share食埋沙律同其他side dish

食完咸食再食埋甜品 百味堂牛奶雪榚登登登登出場
依道有11 MUSEA 旗艦店獨家限定藝術甜點

旗艦店限定日本靜岡蜜瓜雪糕

用左時令日本靜岡溫室蜜瓜製作
清甜多汁
杯底的蜜瓜汁以大量蜜瓜肉打成,
無加水加糖,100%原汁原味架
清甜多汁

焦糖咖啡雪花冰

採用韓國刨冰機製作,質感纖細綿密
牛奶綿綿冰配牛奶焦糖醬雪榚
食既時候加入埋特調咖啡, 成杯咖啡咁啊

好滿足好甜蜜喔