2020-12-16 766 瀏覽
每個月一定黎一次 小妹我本來已經好仲意香港嘅點心 一盅兩件🥰 嘉豐係我經常光顧既小店 除咗有點心重有啲牛腩麵架 大家如果經開九龍城 除咗泰國菜都可以試吓食點心架🙆🏻‍♀️好欣賞佢嘅腸粉皮 唔會太厚又唔會好薄 👍🏻鮮蝦夠晒彈牙 🦐蝦餃一定要試架 夠大粒重好足料添 啖啖肉 絕對唔可以錯過架 ❤️ 哈哈 我哋重左兩籠 haha 奶皇包既奶黃好有奶香 唔會死甜 食既時候記得小心熱喔 唔好燙傷 😉😉但個人認為包皮可以薄多小小咁就完美喇👍🏻👍🏻🥰山竹牛肉球 正常發揮啦 冇咩特別🤪 可叫可唔叫 但我覺得可以試吓其他點心👉🏻👈🏻燒賣係必食嘅😽😽 由其是最近天氣轉涼 一啖放入口嘅感覺好幸福🥰🥰 如果食得辣嘅話 可以問嘉豐本店特製辣椒油 點少少色仲有別一番風味🌶❤️ 但比出邊嘅辣椒油會辣少少🤏 唔食得辣嘅朋友可能唔好點太多啊🙆🏻‍♀️個人覺得雞扎 魚肚唔夠淋 芋頭唔夠入味 雞肉就還好 所以建議大家可以唔使嗌☹️☹️ 有少少失望呀🥺🥺食到好飽🥰🥰食點心最好嘅係可以同朋友同家人分享 快啲請你爹哋媽咪去食啦🥰🥰
原隻鮮蝦腸粉
好欣賞佢嘅腸粉皮 唔會太厚又唔會好薄 👍🏻鮮蝦夠晒彈牙 🦐