2015-09-04 828 瀏覽
近排大愛團購 , 專搜尋全城至抵至正既美食 ,無意中又畀我發掘出個新大陸 ~Amour Corner。團購價只需$99一位既dinner set喎 , 米住先……做個精明既消費者,都係上OpenSnap研究研究d食評先講, 嘻嘻 !豬仔睇過都話得得地 , 我地就膽粗粗去試下啦!難得一遇既抗日戰爭70周年紀念假期,我倆今晚就去Amour Corner慶祝一番 !是晚我倆6點几到達旺角,餐廳位於砵蘭街,細細間, 有個鐵塔logo好易就望到。6:30pm時段人客唔多,環境極其清靜幽雅,微弱既燭光下,浪漫到暈!米睇佢的的骰骰,座位都唔少兼有二樓㗎!餐桌上放有一樽浸左薄荷葉既水,味道清淡,我倆自斟自飲,悠然自得 !年輕女侍應奉上menu一張,大致上跟團購既menu差不多, 我地食既係晚餐, 跟尊貴晚餐分別不太大,當然尊貴級既主菜選擇會較多些款式,價錢亦高d, $148一位!頭盤 : 豬仔病病地 ,所以無揀生冷既生蠔+翡翠螺+青口。我地揀左青蘋果鵝肝多士+巴馬火腿蜜瓜+黑魚子蟹肉他他 。賣相好靚仔,多士脆脆,鵝肝入口即溶配青蘋果食,唔膩口!蜜瓜相當清甜,夾上巴馬火腿,鹹甜適中
近排大愛團購
, 專搜尋全城至抵至正既美食
,無意中又畀我發掘出個新大陸
!豬仔睇過都話得得地
, 我地就膽粗粗去試下啦!
: 豬仔病病地
。賣相好靚仔,多士脆脆,鵝肝入口即溶配青蘋果食,唔膩口!蜜瓜相當清甜,夾上巴馬火腿,鹹甜適中。黑魚子蟹肉,味道有點似吞拿魚沙律,
!估唔到呢個頭盤有驚喜
,配搭得宜又味美
頭盤
食過頭盤之後,好快又上餐湯+沙律

忌廉湯creamy又好飲,沙律夠晒fresh!
餐湯+沙律
輪到主菜,我地揀左一牛一羊

澳洲草飼西冷牛扒配磨菇燒汁
: 豬仔揀左七成熟牛扒,我切左一小塊試試,嫩滑
過我件羊架啊!
小茴香煎封紐西蘭羊架
: 有兩小件羊架,味道有點羶,肉質有點靱,唔夠嫩滑,即時被比下去添!反之薯蓉,相當細滑可口
啊!
小茴香煎封紐西蘭羊架
食飽主菜,係時候揀甜品
!豬仔揀既係意大利奶凍
,佢話奶味勁濃郁,yummy!我既係石板街Dryer's雪糕,好食!
甜品
餐飲又有得揀
, 女侍應生奉上另一張menu, 除左一般既檸茶咖啡外,加錢有其他特飲,我地加3蚊,要左兩杯熱柚子蜜,巧潤喉,又有䄂子食。
熱柚子蜜
侍應生好殷勤
,會留意住客人既飲食進度,勤換碟兼換樽新薄荷水, 食物上桌進度亦恰到好處, 畀個like
先!
今晚過得好浪漫
,食物好豐富,味道又好,的確唔錯唔錯~

2015-09-03
$110.5 (晚餐)
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
團購
餐湯+沙律
甜品
熱柚子蜜
  • 青蘋果鵝肝多士+巴馬火腿蜜瓜+黑魚子蟹肉他他,
  • 澳洲草飼西冷牛扒配磨菇燒汁,
  • 意大利奶凍,Dryer's雪糕