2024-06-13 220 瀏覽
假日放工🏫,唔知想食咩就去食海鮮啦🍤。經過見到個牌閃閃✨,我地走入左相馬日式火鍋試下。相馬好有日式風情,全店布置得好精緻,座位舒服,環境寧靜,食得好舒服😊。我哋第一道就要試芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞🍵,啖啖龍蝦,合埋芝士之後就生成一個滋味😋。一口咬落去,龍蝦肉質食落去彈彈牙,超級唔同嘅體驗👍。再嚟就要試另一道龍蝦菜式,就係任食惹味龍蝦雞煲🦞🍲。我以前絕對無諗過雞同龍蝦會咁好味,而家食咗先知,佢哋嘅口感完全融合左,令到我有個放心嘅🥰飲食體驗。除咗龍蝦以外,仲有其他海鮮食品例如鮑魚、貴妃蚌、扇貝等等🐚,呢個盤將我哋帶返日本🇯🇵。一大盤新鮮海鮮,食落去真係得意極啦!😍  火鍋嘅湯底選擇我哋叫咗泡菜湯,酸酸辣辣帶點韓風🇰🇷,佢係幫助消化,食完無負擔!豬肉🐖🥩部分,我哋選咗美國特選的牛肩胛同唔同優質豚肉,肉質細嫩又有口感,冇咁肥膩真係岩晒我啲肉魔😎!同朋友👭傾計,邊食邊傾真係一種享受😌,相馬日式火鍋就可以俾到你呢種享受,我哋大讚👍。有咩好又新鮮嘅食物就即刻叫,店員服務好貼心💓,加上食材新鮮又豐富,真係再適合唔過👌。