2020-04-22
呢間我哋想試好耐㗎啦 因為我超鍾意飲湯😍😍見佢好似有好多滋補既湯咁 終於因為早放工有時間黎試啦😋一行入個舖頭就有一陣好濃烈嘅燉雞湯味 勁幸福🥰所以我地見冇乜人就買咗喺嗰度堂食 咁樣熱辣辣 超開心🥳·Cheatday set for two $250呢個set係包2碗湯 1個飯 1個菜 2個點心同埋企鵝形既奶皇包 超豐富😍😍而且咁樣成個set都幾抵 平過散嗌超多 推薦大家好似我地咁樣嗌set🤣🤣·姬松茸菇螺頭燉湯呢個超級推介😍佢係勁老火湯 一入口已經係勁濃味 完全feel到曬啲精華落曬個湯度🥰而且入邊超好多湯料 食到最尾都仲有勁多瑤柱 而且佢姬松茸菇好好食 佢啲肉就稍微柴左少少 但係係因為煲得耐先會柴所以完全OK😎😎·花膠燉鮮奶湯因為我好鍾意食花膠 所以我哋就揀咗呢個😈我覺得對比前一個 呢一個相對淡啲 而且感覺上冇咁老火😂😂佢入面個花膠都勁有誠意 都算厚同埋大舊 而且入面仲有啲桃膠 超級滋陰😎·嫩滑雲耳雞蒸飯蒸飯我哋就揀咗呢一款啦 佢比我想像中大碗超多 而且佢入邊啲雞嘅份量超多 隻碗入邊係有一半都係雞 勁誇張🤣不過個雞就唔係超級嫩 但係都ok嘅 啲雞嘅精華有落到個飯度 同埋佢有超多雲耳
Cheatday set for two $250
姬松茸菇螺頭燉湯
花膠燉鮮奶湯
嫩滑雲耳雞蒸飯
蒸飯我哋就揀咗呢一款啦 佢比我想像中大碗超多 而且佢入邊啲雞嘅份量超多 隻碗入邊係有一半都係雞 勁誇張🤣不過個雞就唔係超級嫩 但係都ok嘅 啲雞嘅精華有落到個飯度 同埋佢有超多雲耳 呢樣野我幾鍾意🤤
鮮竹卷
爸爸滷味雞髀
個鮮竹卷就係平時係酒樓食到嗰啲 佢入邊都幾多汁 一咬落去都幾juicy😍另外個雞髀其實係我哋唔小心嗌錯咗嘅 我哋以為雞髀都係點心 原來唔係🙊但係個老闆娘勁好 俾我哋轉 個雞髀我覺得都算入味嘅 但係鞋左少少 唔知係咪佢滷得太耐🤭🤭
奶黃企鵝包
呢個超級photogenic😍佢個造型係真係一百分 勁可愛 而且佢係一男一女咁樣俾你 影相超靚 佢食落就係一般嘅奶皇包啦 不過因為佢做型嘅問題 佢個包皮係比較厚少少嘅 但係我覺得完全可以接受 因為企鵝真係太可愛啦🐧
📍中環善慶街5號地舖