2025-01-20 35 瀏覽
朋友介紹咗太子西洋菜北街呢間燒烤店,話係本地人心目中嘅網紅店。位置好方便,出咗地鐵站行3分鐘就到。條街周圍都係美食同酒吧,好有煙火氣。入到店,裝修好簡單樸素,勝在乾淨企理。 🍢 呢度嘅串燒選擇好多,港式口味,肉類、海鮮、蔬菜、小食樣樣齊,辣度自己揀,啱曬我呢啲只食到少少辣嘅人。先講下嗰條鹽燒馬友,外皮烤至金黃,好酥脆,肉質鮮嫩,充足嘅油份唔覺柴,鹽燒做法將鮮味鎖住,調得剛好,唔會太鹹,又突出魚本身嘅甜。 推介頂級安格斯牛小排,平時去嘅燒烤店好少見。牛小排火候把握得剛好,建議要試下蘸埋泰式辣醬或芥末醬,泰式辣醬嘅酸辣醒胃,同牛小排嘅肉香完美融合;芥末醬嗰陣小嗆辣,又能引出牛小排另一層風味。爆汁雞皮串$28兩串,雞皮燒到金黃香脆。雞胸軟骨口感好特別,雞肉嫩滑,軟骨爽脆,食落又唔會好膩。三人行燒烤店味道很不錯,份量足、價錢實惠,營業到凌晨,適合同朋友去食宵夜傾偈。

2025-01-20
  • 頂級安格斯牛小排