2024-09-25 145 瀏覽
今日約咗成班朋友一齊去個friend屋企玩,聚會點少得手搖飲品,之前見依間台灣手搖飲品喺葵芳新都會開咗,一路都未有機會去試,趁今日呢個機會試吓係咪台灣嘅原味道門面好有台灣裝修風味,雖然我係小人物,都要享受一下生活,嘆番杯手搖我哋主要揀佢推介嘅飲品,價錢算係一般手搖飲品嘅價格1.茶王珍珠奶茶第一個一定要試一定係茶王奶茶,推介大家一定要加珍珠,佢啲珍珠唔係一般手搖飲品店嘅黑色珍珠,係透明,仲有少少粉色嘅珍珠,顏色吸引,咬落仲好煙韌份量好多,但最出色都係個茶底,茶味好重,好香濃,唔會俾奶冚咗浸茶味,果然係茶王2.三韻珍珠奶茶呢個係佢啱啱新推出,餐牌都未有加入去, 三韻即係蜂蜜珍珠奶茶,蜂蜜味道係好純正,唔係普通一般嘅蜜糖味,加入珍珠奶茶味道升級左一個層次,值得一試3.普洱珍珠鮮乳茶普洱珍珠鮮乳茶嘅奶味超濃郁,普洱茶嘅香味同鮮乳融合埋一齊,但傾向奶味較重小朋友都啱飲三款珍珠奶茶都各有優點,適合唔同口味嘅朋友,我哋都好欣賞唔同茶款有自己特色4.雷夢蘆薈蜜一開始唔知雷夢係乜嘢,仲怕會中伏,睇到推介先知原來係lime,見佢咁特別,所以我哋都試咗一杯,發現原來都唔錯,加上有蘆薈粒粒喺裏面,口感好清爽,

我哋主要揀佢推介嘅飲品,價錢算係一般手搖飲品嘅價格
茶王珍珠奶茶

1.茶王珍珠奶茶

2.三韻珍珠奶茶

3.普洱珍珠鮮乳茶
小朋友都啱飲

雷夢蘆薈蜜

4.雷夢蘆薈蜜
一開始唔知雷夢係乜嘢,仲怕會中伏,睇到推介先知原來係lime,見佢咁特別,所以我哋都試咗一杯,發現原來都唔錯,加上有蘆薈粒粒喺裏面,口感好清爽,蜂蜜味道唔係太甜,夏天飲仲好開胃

朋友平時唔太鍾意飲珍珠奶茶,所以揀呢款,飲過都讚唔錯

紅柚翡翠

5.紅柚翡翠
最後係我揀嘅紅柚翡翠,因為見佢好特別,有好多人飲完都好推介,所以我就決定試吓佢,點知飲落真係好唔同,柚子肉非常之多,可以話每一啖都有,酸酸甜甜好開胃,夏天真係好啱飲

龜記茗茶

夏天我哋有多一間必飲手搖店