2019-05-24 1486 瀏覽
現代人個個追求健康 ,食得太多又怕肥. 所以間中食下素食, 清腸胃友人上網睇過食評推介,覺得無肉食, 食評不錯, 而且只是$108, 沒收加一,單看素自助晚餐的價錢,十分抵食,當然都要親身去試下先知.上網訂了位,我們去到食店接待櫃位時,除了報上訂位資料, 然後需要付款先才入座.限時90分鐘.不過可能平日的關係, 所以仍然可以繼續用餐.講番正題, 自助餐枱在食店的中央, 枱的最前端是沙律bar, 分別有紅菜頭, 羽衣甘藍, 黎麥等超級食物更有三種醬汁選擇. 接著就是炸物, 如炸春卷, 腐皮, 蕃薯等, 值得推介係有迷你芝士撻, 食多幾件都可以, 之後是熱葷, 糖水和湯, 還有炒粉麵飯, 大食的朋友也不用怕不夠飽總括來說, 我很滿意呢餐自助素食, 環境舒適, 又沒有宗教味道, 食物又多選擇, 有清淡的時蔬,有香口的炸物, 鹹甜美食, 樣樣齊備. 最重要並不是扮熱葷

十分抵食,當然都要親身去試下先知.
不過可能平日的關係, 所以仍然可以繼續用餐.

怕不夠飽
有香口的炸物, 鹹甜美食, 樣樣齊備. 最重要並不是扮熱葷