個人唔食辣,朋友推介話椰子雞煲岩我呢D唔食得辣既人,間餐廳因為用全椰子水做湯底,所以好清甜! 個老闆重教我地唔好咁大火, 唔係煲到隻雞老晒。煲完出黎雞肉好爽又好食!個煲入面重加左馬蹄、紅棗呢D養生野...都以為椰子水甜,用黎打邊爐會唔會好怪,不過用呢個湯再淥埋個餐包埋既野(牛同海鮮等等)都唔錯!個2人餐包勁多野食! 個餐個小食叫左炸蝦卷。老公想食海蜇就另叫左一個小食!炸蝦卷同海蜇真係好好味!!! 之後重想講個水餃都真係幾好食! 我個人應為餐廳有個細心位係開頭會問你個豉油想要鹹定甜, 開頭唔係好明白, 咁就正路叫一鹹一甜試晒佢啦。之後佢上枱, 鹹既豉油原來個味係似沙薑豉油, 用黎點個椰子雞真係好好食!! 個豉油係餐廳煮出黎! 而甜既豉油就點水餃夾D!重有覺得佢普遍全部野食都係幾好食! 海鮮個質素呢個價錢真係唔錯, 話說係個鮑魚唔記得拎返上黎,淥耐左,拎左上黎就以為唔食得啦.... 點知都一樣食到重要唔韌! D菜都好食! 未食個餐之前,以為去牛大X呢D吃到飽會覺得抵D,點知差唔多價錢, 呢度都一樣食到超飽!另外個芒果沙冰,因為好好飲,就問個老闆點樣整到咁好飲,原來個沙冰係用原個呂宋芒打出嚟
騸牯牛肉
100%椰子水雞煲
海蜇
炸蝦卷
水餃及墨魚丸
時令海鮮拼盤
蔬菜藍
另外個芒果沙冰,因為好好飲,就問個老闆點樣整到咁好飲,原來個沙冰係用原個呂宋芒打出嚟!唔係假芒果。
芒果沙冰
食到最後好似差D野,問個餐廳有冇甜品,因為佢地新開都未決定有咩甜品,佢地話比我試下個涼粉。個涼粉真係正,好食係因為比較煙靭,同埋真係有涼粉草嘅味,我覺得有啲清熱嘅效用,打完爐食真係幾好。希望佢第日會係餐牌度啦!
好味涼粉(期間限定)
總括黎講係好食,會帶朋友再黎食!睇得出餐廳有放心機去食物度。環境都乾淨!唔錯既用餐體驗!
樓面唔多人,但有個位係我覺得D冰陣既牛肉食完放耐左碗底有水,D侍應係拎起隻碗時,免得D碗底水滴左落其他食物度,用第2隻手乘住,呢一下真係覺得服務到位。
2022-08-15
水餃及墨魚丸
時令海鮮拼盤
蔬菜藍
芒果沙冰
好味涼粉(期間限定)
  • 椰子水雞煲,