2007-10-10 6 瀏覽
韓國菜不嬲都無太大興趣。但係呢排真係食0左太多中菜同西餐,不如就0黎呢度試下呢間講到好似好好食既韓菜啦!原本話有十個人,但係邊食邊接電話,最後黎得七個,所以食唔到韓燒,失望呀!先黎9碟前菜,全部都好好食。Kim chi菠菜同羅白係我既最愛。炆牛肋骨,生牛肉–呢兩樣我都唔食0既。朋友話牛肋骨味道係好,但係un0左D,差0左。生牛肉呢就very掂,要encore加多碟。石頭飯–現場即撈,香噴噴。加埋少少辣辣地既sauce, 一流。如果冬天黎食直情係一件快事。炒粉絲–好香好乾身,無話油淋淋。粉絲好滑,好有味道….另一必選蛋包蝦–份量好大碟。有好多蝦,大大隻。唔使點sauce清清地都已經好好食。海鮮餅–同蛋包蝦差唔多。但係呢個落多少少麵粉。有少少似羅白糕。用料十足。唔係點左好多但係佢地樣樣都好大碟。所以我地七個,個個都食得好飽。食物都係好有水準,有誠意。