2022-05-18
遠道而來想食泰菜,無奈在疫情下已結業,讖諗試試上海小籠包,但兜來兜去都搵唔到,神推鬼㧬撞入海岸快餐店,食完毀發現小籠包入口係地下。望望餐牌錯字極多喎,雞脾雞髀、油麵莜麵、刀切麵刀削麵、楊州揚州、柱候柱侯、等等。眼見清一色出餐部都係較年長員工,熱誠有禮貌。胡椒豬肚雞湯飯,煲湯雪藏雞髀肉鞋肉霉沒有味道,淡茂茂的雞粉胡椒水,豬肚算是彈而不苦澀,試試無妨再試投降,只食兩啖全部放棄。炸雞髀沙律,不可以單買散叫炸雞髀,必須跟套餐,好吧好吧。炸到畸形縮埋一舊彎彎曲曲,薄薄雞皮鬆化奇脆無比,是唯一可取之處,白白雞肉乾硬鞋兼無味。咖哩牛腩湯河,沒有生麵或即食麵選擇,只有莜麵或刀削麵,那唯有食河粉。微暖的清湯,湯底清淡咖哩水汪汪,全瘦牛腩鞋鞋無渣還趙得到。咖哩何解要落芽菜要落蔥花?兩種我都不吃的,要耐心地全部挑走。河粉實淨而短短散碎的,食到疾住疾住,免強求其是但倒晒落肚收工。青紅蘿蔔豬骨湯,油油而味道單調唔難飲,免強求其是但倒晒落肚。