2024-09-26
朋友推介話 V Point 地庫嘅神燈海鮮酒家好好食 , 今日黎試下 ! 平日晚上好多人 !! 😮黑松露玻璃燒鵝 (1/4 隻) ($238)賣相比一般燒鵝黑 🧐 燒鵝皮真係好似黑玻璃咁 ! 未食過呢個配搭 !! 估唔到係咁夾 👍👍 鵝唔會太肥 , 夠曬油香 ! 糯米炒膏蟹 ($588)膏蟹超大隻😱😱 成個蟹殼都係膏 !! 唔止爆膏 , 仲好多肉 😱😱 糯米飯好香 , 加埋飯焦同大大舊蟹膏 , 雖然邪惡 , 但真係難以抗拒 😋😋 個飯都好大 , 我覺得 4 - 6 個人食都冇問題 ~金沙鬼馬百花釀油條 ($108)有 6 件 , 每件都釀到好飽滿 !! 外層嘅咸蛋黃好香口 , 入面蝦膠實淨彈牙 , 食一件已經飽左 🤣香茜鮮沙薑豬手粒 ($68)好多洋蔥同芫荽啊 !! 正 !! 豬手去骨切粒 , 食起上黎好方便 , 而且好掛汁又彈牙 !! 清潔都做得好好 😌😌 冇豬毛 !! 推介 !!五香金錢牛展 ($98)煮得好入味 😋😋 又唔會太鹹 ! 牛展彈牙好食 ! 金磚豆腐粒 ($78)份量同樣係超多 !! 外層炸皮較實淨 , 裏面嘅豆腐仍然保持嫩滑 ! 石澳梅菜蒸菜心 ($118)嘩 ! 好
黑松露玻璃燒鵝 (1/4 隻) ($238)
膏蟹超大隻😱😱 成個蟹殼都係膏 !! 唔止爆膏 , 仲好多肉 😱😱 糯米飯好香 , 加埋飯焦同大大舊蟹膏 , 雖然邪惡 , 但真係難以抗拒 😋😋 個飯都好大 , 我覺得 4 - 6 個人食都冇問題 ~ 金沙鬼馬百花釀油條 ($108)
香茜鮮沙薑豬手粒 ($68)
好多洋蔥同芫荽啊 !! 正 !! 豬手去骨切粒 , 食起上黎好方便 , 而且好掛汁又彈牙 !! 清潔都做得好好 😌😌 冇豬毛 !! 推介 !! 五香金錢牛展 ($98)
嘩 ! 好大碟呀 !! 石澳梅菜又香又甜 , 菜心尾部比較粗糙嘅纖維已去除 ❤️❤️ 梅菜同菜心一齊食 , 再點 d 豉油 , 清清地又甜甜地 , 好好食 ! 海帶綠豆沙
食飽飽仲有綠豆沙食 , 海帶味好清香 , 滿滿綠豆煮到半溶😊😊有口感之餘又綿滑 !
整體黎講 , 食店座位闊落 , 坐得舒服 , 食物又抵又大碟 , 服務到位貼心 , 特別想提一提 , 除左一般中國茶 , 呢度提供玄米茶 , 好正 👍👍 喺銅鑼灣呢個價錢真係超值啊 !!