2023-06-17
發現了呢間又好吃又𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁嘅離島小店(✿゚▽゚)ノ!主打日食 有榻榻米同室外座位 好似去咗日本鄉郊小店咁悠閒🎎.♥ 日本茶|海鹽焦糖焙茶鮮奶 $④⑤ // 抹茶鮮奶 $④⓪茶底來自京都嘅百年茶舖美好園 香濃順滑~焙茶嗰杯似焦糖咖啡 甜味唔會蓋過茶香☕️抹茶茶甘味重啲 但唔會太澀 推薦點熱飲 因為茶杯好靚(´∀`).♥ 日式醬油炸雞三文治 $⑥⑤非常好吃✨雖然係炸雞扒 但係夾埋生菜蕃茄酸瓜同芥末醬 完全唔覺得熱氣 仲好有肉汁好入味~炸衣唔厚唔嚡口 又大份 好推薦o(^▽^)o!.♥ 甜品|𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $⑤⑧ // 焙茶芝士蛋糕 $④⑤提拉米蘇軟滑不膩 𝘭𝘢𝘥𝘺 𝘧𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳浸至淋身 酒味濃而不嗆🍨𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦厚滑 隱約滲透茶味 但餅底偏淋身.♥ 日本芝士年糕 $②⑤即叫即炸 外脆內軟 芝士餡係半流心㗎!推介👐🏼. ♥ 豬軟骨關東煮配飯 $⑦⑧豬軟骨軟稔入味 配料也很足🍚就係簡簡單單嘅住家小菜~
抹茶鮮奶
♥ 日本芝士年糕 $②⑤
即叫即炸 外脆內軟 芝士餡係半流心㗎!推介👐🏼
日本芝士年糕
♥ 豬軟骨關東煮配飯 $⑦⑧
豬軟骨軟稔入味 配料也很足🍚就係簡簡單單嘅住家小菜~
豬軟骨關東煮配飯