2011-04-07
"好朋友"好有雅興, 突然想食中式晚飯,兩條友, 我地又唔係食得多, 真係難諗食d乜響網度搵下搵下, 最後去左呢度睇個menu, 似係主打順德野 (例如炒鮮奶) 同河鮮 (每兩$10-$20不等)佢地有一人鮑魚套餐 $189 (兩位起), 不過除左鮑魚鵝掌外,個餐入面其他野真係唔係好arm 我地口味, 所以都係散叫算啦 ~伙計同部長服務都算唔錯, 除左 sell 左我地兩次食魚之外,我地無叫到都無黑面,餐牌十分精美, 賣相都幾吸引, 我地叫左: -砵仔蒸鵝腸呢味餸應該製作需時,不過佢地上菜又好快啵,我地一人叫左一碗白飯黎送, 熱辣辣, 都幾好味架,份量仲幾多tim ~ 肥仔鷄 (<=唔知係咪一個肥仔發明哩個菜既呢?? )我好 like 呢個, 因為碟鷄有大量洋蔥絲,已經幾惹味, 再加埋紅棗 同杞子黎蒸, 味道特別d, 鷄件又唔太肥太膩, 亦夠滑, (響屋企自己應該可以整到) 雖然menu 話半隻, 不過我唔覺佢足半隻 lor ........... 漁湯漁滑小唐菜, 叫呢個係純粹想有d 菜俾好朋友食, 又濕濕地口, 無咩特別雖然都有食剩野,不過都係要叫個 dessert 黎
兩條友, 我地又唔係食得多, 真係難諗食d乜
響網度搵下搵下, 最後去左呢度
我地無叫到都無黑面,
餐牌十分精美, 賣相都幾吸引, 我地叫左: -
砵仔蒸鵝腸 呢味餸應該製作需時,不過佢地上菜又好快啵,
肥仔鷄 (<=唔知係咪一個肥仔發明哩個菜既呢?? ) 我好 like 呢個, 因為碟鷄有大量洋蔥絲,已經幾惹味, 再加埋紅棗 同杞子黎蒸, 味道特別d, 鷄件又唔太肥太膩, 亦夠滑, (響屋企自己應該可以整到)
雖然都有食剩野,不過都係要叫個 dessert 黎滿足一下心癮,
menu 果d 好似幾正咁啵: - 最後叫左杏仁茶同雙皮奶, 都有d 水準, 唔差啵,
埋單連茶錢醬芥加一服務費都係$348, ok 丫 ~
雖然佢地位置比較僻, 不過在座好多似係熟客.
最緊要係呢度唔會椅貼椅, 是夜又唔太嘈, 大家都可以傾到偈,
可以再來的 ~