2024-05-12
星期日陪老婆行左陣街, 老婆話累唔想行, 就訂左附近呢間餐廳坐坐從中午4點幾坐到5點半叫野食, 中間食左個下午茶同晚餐下午茶係綠茶心太軟+熱檸茶 88蚊我食左個雪糕, 老婆食心太軟, 佢話好味道, 中間流心綠茶汁睇落唔錯之後到飯點叫左雙人晚餐, 5舊幾水, 老婆加錢要龍蝦湯同西冷扒, 我就要左個熱松露磨菇意粉先黎湯, 哇, 個濃蝦湯真係好濃, 呢個可以推薦之後個雞肉沙律好大份, 雞肉好多, 我地兩個人食唔晒反而個大啡菇就顯得細左D, 味道係唔錯既, 加熱汁好有菇味主菜西冷扒老婆嫌肥左D, 我就夠得OK, 好實肉, 但略欠肉汁, 老婆就話個配菜煎得好香我反而鐘意個黑松露意粉, 唔算太油, 黑松露既味道適中, 意粉就略硬左少少飲品, 我點左凍啡, 老婆要小田山綠茶拿鐵, 但係師傅唔記得左, 因為趕住走所以最後無上飲品要扣返少少分
從中午4點幾坐到5點半叫野食, 中間食左個下午茶同晚餐
下午茶係綠茶心太軟+熱檸茶 88蚊
先黎湯, 哇, 個濃蝦湯真係好濃, 呢個可以推薦
之後個雞肉沙律好大份, 雞肉好多, 我地兩個人食唔晒
反而個大啡菇就顯得細左D, 味道係唔錯既, 加熱汁好有菇味
要扣返少少分
題外話/補充資料:
下午茶連晚餐, 最後買單$815, 整體係滿意既
但係好怪, 我明明用開飯訂左位, 點解話我訂位失敗呢? 坐左兩個幾鐘啦喎