2022-10-22
GoodDay Cafe之前由銅鑼灣搬到葵興 而家再擴充到啟德都有分店啦Cafe 位於啟德站D出口 大概步行5分鐘嘅路程就會到🤓一入到cafe係超寬闊嘅空間環境 予人一種寧靜有格調嘅感覺😌環境以水泥牆風格打造 簡約之餘亦好有設計感一邊係落地大玻璃設計 見到大大個 GoodDay招牌有心思嘅位係cafe仲有個水泥樓梯打卡位📸打卡勁有feel~💡注意cafe不設加一服務費架⭐️⭐️特濃香烤芝士忌廉雜菌雞肉意粉🍝Spaghetti with Mushroom & Chicken Fillet in Cream Sauce HKD$148⭐️⭐️意粉份量足夠 忌廉味比芝士味突出 頗creamy的 但因為寫特濃我會expect有好香濃cheesy嘅芝士 所以比預想淡咗少少😛入面配埋雜菌🍄同雞肉🐥一齊食好夾 野菌柔軟juicy 雞肉嫩滑 但多了一份焦香味 原來因為嫩滑雞肉有另外用火槍燒一燒外層整體微辣嘅程度係唔食得辣嘅我都食到嘅🤣味道:🌕🌕🌕🌕🌑⭐️⭐️至尊珍寶蘑菇手打美國牛肉雙層芝士漢堡配粗薯條🍔Trucker Portobello & U.S. Beef Cheeseburger with Fries
Cafe 位於啟德站D出口 大概步行5分鐘嘅路程就會到🤓
野菌柔軟juicy 雞肉嫩滑 但多了一份焦香味
原來因為嫩滑雞肉有另外用火槍燒一燒外層
整體微辣嘅程度係唔食得辣嘅我都食到嘅🤣
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
⭐️⭐️至尊珍寶蘑菇手打美國牛肉雙層芝士漢堡配粗薯條🍔Trucker Portobello & U.S. Beef Cheeseburger with Fries HKD$178⭐️⭐️
漢堡包有成個焗過 所以係好脆口 佢唔係平時只烘一面所以會外脆內軟熟嗰種
而係整塊包都好脆 令漢堡口感多咗種層次😉
漢堡包夾住超厚嘅手打牛肉同蘑菇 食落好juicy 仲有半融嘅雙層芝士🧀生菜🥬蕃茄🍅
邪惡但足料到好滿足😜
旁邊伴有粗薯條🍟同沙律🥗 粗薯條新鮮炸起 外脆內軟 仲係保持熱焫焫的
味道:🌕🌕🌕🌕🌘
⭐️⭐️ Matcha Latte (Hot) HKD$49⭐️⭐️
抹茶粉採用日本滋賀縣丸安茶業 老實說我飲唔慣 因為綠茶味有點似草青味(?)
口感有稍微粉粉地 不算太順滑 整體味道亦甜咗少少😛
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
⭐️⭐️ Latte (Iced) HKD$45⭐️⭐️
Latte奶味香濃 入口夠順滑 咖啡味aftertaste則低調地留在口腔😌
個人覺得凍飲Latte真係更好飲🤓
味道:🌕🌕🌕🌗🌑