2014-04-02
我呢種無飯一族都係好少係屋企煮飯,所以晚晚都要諗食咩,諗左好耐,突然好想食水煮魚!其實我唔算好食得辣,但係唔知點解一諗起水煮魚都好想食;係深水埗地鐵走左幾條街終於搵到佢(因為唔熟路 )外面企好多人,以為要等位,原來外面果D都係度呼吸緊空氣。入到去地方唔算好大,雖然同隔離枱隔開左少少,其實都好有搭台FEEL一黎當然食我最想食既水煮魚,佢問要唔要火鍋底,我話有咩唔同,跟住佢就話,熱D同埋份量都多D喎,咁難得試一下都OK,加火鍋底都係加20蚊唧,朋友好想試下隻四川醬板鴨,結果半隻都賣晒,有D失望 ,之後都由得我點餸。個鍋底比平時既水煮魚少左好多湯,但係條魚(大魚)超好食,又夠滑,記得之前食過一次,果間價錢貴一倍,仲要係得幾片魚,超級唔夠喉,今次就夠晒滿足!口水雞中規中距,辣汁都好入味。呢碟黄金皮蛋算我少見識,我生平第一次食,個感覺好似日式水煮蛋,個蛋黄係生生地,好好味,同好有特式!我都好鐘意呢味餸,呢間都會有下次!
其實我唔算好食得辣,但係唔知點解一諗起水煮魚都好想食;係深水埗地鐵走左幾條街終於搵到佢(因為唔熟路 )外面企好多人,以為要等位,原來外面果D都係度呼吸緊空氣。 入到去地方唔算好大,雖然同隔離枱隔開左少少,其實都好有搭台FEEL
一黎當然食我最想食既水煮魚,佢問要唔要火鍋底,我話有咩唔同,跟住佢就話,熱D同埋份量都多D喎,咁難得試一下都OK,加火鍋底都係加20蚊唧,朋友好想試下隻四川醬板鴨,結果半隻都賣晒,有D失望 ,之後都由得我點餸。 個鍋底比平時既水煮魚少左好多湯,但係條魚(大魚)超好食,又夠滑,記得之前食過一次,果間價錢貴一倍,仲要係得幾片魚,超級唔夠喉,今次就夠晒滿足! 口水雞中規中距,辣汁都好入味。 呢碟黄金皮蛋算我少見識,我生平第一次食,個感覺好似日式水煮蛋,個蛋黄係生生地,好好味,同好有特式!我都好鐘意呢味餸, 呢間都會有下次!