2014-08-09 3155 瀏覽
上環的寧靜cafe,體驗何謂貼心的服務態度。店內只能容納十來個食客,平日晚上都差不多滿座。當我望住個menu露出左個困惑樣嘅時候,店員好識趣地為我介紹。Burger 為主,都有幾款all day breakfast供選擇。點了該店新出的fish burger加個all day breakfast(ordinary one),一杯flat white。因我想叫的smoothie已售罄,所以我諗唔到飲咩。當食物上菜時,店員為我送上免費小杯的blueberry smoothie(我未免太有福,店員未免太貼心,加分)。食物有賣相但味道一般,略油。flat white上拉花係卡通熊仔, 喜歡flat white就係鐘意佢薄薄一層奶泡,但呢杯唔算特別出色。圖為店員向我推介的老闆娘自製的Apple crumble with vanilla ice cream。實情係我走去佢個cake凍櫃睇有咩cake食,店員就同我講可以free個icecream scoop俾我(再加分)。咁我最後緊係點左啦。個賣相同一般有別,再淋上ginger汁,無諗過會個味道會甘夾。好快已經ko左,依個甜品絕對稱職,為這趟晚餐畫
上環的寧靜cafe,體驗何謂貼心的服務態度。
圖為店員向我推介的老闆娘自製的Apple crumble with vanilla ice cream。實情係我走去佢個cake凍櫃睇有咩cake食,店員就同我講可以free個icecream scoop俾我(再加分)。咁我最後緊係點左啦。個賣相同一般有別,再淋上ginger汁,無諗過會個味道會甘夾。好快已經ko左,依個甜品絕對稱職,為這趟晚餐畫上完美句號。
添食指數:6.5/10
2014-08-04