2023-10-24
難得放大假,book 咗去附近東昌街運動場打波,做完運動梗係要食餐好㗎啦!食飽先有力減肥㗎嘛!俾我發現 Homeland 平日晚上有 dinner set 好抵食!晚市套餐一啲都唔簡單,竟然有海鮮桶,一於試吓呢間隱世西餐廳。裝修走輕工業風的路線,充滿色彩,好溫馨的小店,香港人仍然好熱情支持。秘製法式龍蝦濃湯餐湯升級了龍蝦湯,拉花賣相漂亮,味道濃郁,龍蝦湯足料都有小龍蝦肉,口感 creamy 好開胃。蒜蓉包送湯一流。慢煮雞胸凱撒沙律前菜沙律🥗慢煮雞胸肉,非常健康,雞胸嫩滑。海鮮桶主菜就點了海鮮桶,好有新意,好有驚喜。第一次喺呢度食海鮮桶,一嚟到就見到好大隻大頭蝦,3款醬汁我哋就揀左燒烤醬,特別惹味。海鮮桶入面收埋咗好多唔同款式的海鮮,主角大頭蝦、翡翠螺、青口、大蜆,食食吓仲搵到小龍蝦、八爪魚仔,全部海鮮都幾新鮮,好似尋寶咁!仲有好多蔬菜做配料,粟米、西蘭花、薯仔,掛滿汁風味十足,味道同醬汁好夾,值得推介。如果店員可以提供膠手套俾我哋就食得方便啲啦!香城和牛漢堡配薯條🍟香城和牛漢堡叫左 medium ,成熟度煮得恰到好處,牛肉味濃,肉汁爆棚,好好食。配薯條新鮮滾熱辣,粗薯條外脆內軟,份量都
晚市套餐一啲都唔簡單,竟然有海鮮桶,一於試吓呢間隱世西餐廳。裝修走輕工業風的路線,充滿色彩,好溫馨的小店,香港人仍然好熱情支持。 秘製法式龍蝦濃湯
餐湯升級了龍蝦湯,拉花賣相漂亮,味道濃郁,龍蝦湯足料都有小龍蝦肉,口感 creamy 好開胃。蒜蓉包送湯一流。 慢煮雞胸凱撒沙律
前菜沙律🥗慢煮雞胸肉,非常健康,雞胸嫩滑。 海鮮桶
主菜就點了海鮮桶,好有新意,好有驚喜。第一次喺呢度食海鮮桶,一嚟到就見到好大隻大頭蝦,3款醬汁我哋就揀左燒烤醬,特別惹味。 海鮮桶入面收埋咗好多唔同款式的海鮮,主角大頭蝦、翡翠螺、青口、大蜆,食食吓仲搵到小龍蝦、八爪魚仔,全部海鮮都幾新鮮,好似尋寶咁! 仲有好多蔬菜做配料,粟米、西蘭花、薯仔,掛滿汁風味十足,味道同醬汁好夾,值得推介。如果店員可以提供膠手套俾我哋就食得方便啲啦! 香城和牛漢堡配薯條🍟
香城和牛漢堡叫左 medium ,成熟度煮得恰到好處,牛肉味濃,肉汁爆棚,好好食。 配薯條新鮮滾熱辣,粗薯條外脆內軟,份量都幾大。 最後冇食 甜品,飲埋杯凍飲,清涼解渴,好爽呀!