2015-12-31 966 瀏覽
上黎openrice check 佢幾點開,好不滿我既深宵食堂被劣評,即刻大平反吓先我本身做飲食業,會週圍食野,放假試新野,但同同宵夜一定揀隱陣有水準嘅,始終辛苦塭黎自在食事先講明,呢個係宵夜場黎,賣點係有水準既食物,吸引到一班夜猫食客,耐唔時會見到d明星仔咁囉 ...如果你要食裝修/食service/食平野/食賣相,我勸你唔好入去喇。如果人少少又想入去試吓,必食嘅有燒鴨湯河同椒鹽泥錳呢2樣我每次必點架~燒鴨湯河個湯底夠味,河粉細滑,吸晒湯底既 濃味,份量剛好,食完一個字講曬,滿足!!!本身唔鍾意食泥錳,嫌佢有陣泥味。但佢個椒鹽泥錳真係好正,無泥味不特止,仲炸得剛好,一入口係香脆惹味,又唔會太大,好似約半隻手掌咁大,細細條咁食到停唔到。200蚊落樓,咁嘅美味完全值返~由於每次食物上檯好快清曬,無特別影相,下次去再補返啦~~佢地係主打避風堂海鮮,亦有遊客會專登黎食,d人話佢係冇餐牌、海鮮價,又無錯。佢既招牌菜印曬係檯面張餐紙度,基本上係上面揀就已經0kay架La~d待應叔叔係有經驗又多嘴o個款,個場亦都好free, 鍾意熱鬧、飲酒吹水既朋友呢度會好o岩。

如果人少少又想入去試吓,
必食嘅有

燒鴨湯河同椒鹽泥錳
呢2樣我每次必點架~

200蚊落樓,咁嘅美味完全值返~

由於每次食物上檯好快清曬,無特別影相,下次去再補返啦~
~

2015-12-03