晚市去食,首先一入去職員問要咩湯座就叫左個湯底,等左10分鐘就有人黎擺低個湯底,叫都叫吾切就走左,個湯底得3分1,本身個鍋已經細,都未開始食已經要叫人加湯,係咪好笑? 人手又少,啲女仔個個黑口黑面甘都算,等左一陣見都無野食(牛同豬)黎就問個職員,佢語氣都幾差咁話要我地自己主動問先會有,又話落左湯底未揀套餐係吾會有野食 吓?OK!我第一次黎食吾識你公司規舉,但吾洗甘惡架。人手吾夠無人so我我都冇出聲,仲先比人鬧番轉頭,去到呢度已經坐左係度差唔多半個鐘,好吾容易等到啲牛同豬黎左,黎左2盒牛1盒豬,我地同行3個人,每盒數量都吾多我都吾明點解黎甘少。入座比班職員攪左甘耐真係好肚餓,之後我再叫左幾盒牛同豬,黎到擺低左諗住食,又有第二個職員走黎話黎錯左要換番 點呀?等左一陣換完,咦?好奇怪,同第一次黎個兩盒牛盒係吾同,口感同新鮮度明顯差好遠!我地係叫168個個餐,但第二次黎既牛真係吾得,級數吾同!食左第一轉,職員就走黎話last order問我地有無野加,當時我地枱上啲野未食哂當然無野加,之後仲好快比埋張單我地埋左,比完錢打算快手快口食埋啲野,叫個職員加湯,佢竟然話吾比加,因為我地夠鐘了,吓

食左第一轉,職員就走黎話last order問我地有無野加,當時我地枱上啲野未食哂當然無野加,之後仲好快比埋張單我地埋左,比完錢打算快手快口食埋啲野,叫個職員加湯,佢竟然話吾比加,因為我地夠鐘了,吓?去到呢度真係火都黎。
第一,就算計入座,其實我地仲有時間,第二,你地人手吾夠攪到啲野錯哂阻我時間依家連湯都吾比加,仲話我食吾哂要收番我錢,每碟$10,其中一位職員姐姐cherry仲要大大聲,語氣超差,話經理唔係度,依家呢度係佢話事,要收我地錢。埋單個時又講,叫佢加湯先鬧番我轉頭仲要收我錢?最後我都費事同佢再嘈落去,成班無賴,今次真係貼錢買難受,以後都吾會再黎!
2014-12-03
30 分鐘 (堂食)