生日搵餐廳食飯不嬲都係一件難事,今次由book枱,落訂,到生日當天攞位食飯,服務及出品整個流程其實到流暢及滿意。我哋只系深深體會到整個流程,只要其中一個環節有一個員工稍為唔生性就會破壞整個 Dining experience.話說當晚壽星身體抱恙,我哋一坐低好快有一位waiter攞住個drink list嚟問我哋要有氣嘅水定係冇汽嘅水?壽星因為身體唔舒服,就話俾杯熱水我吖唔該,點知個waiter好快就將drink list合埋。 然後話:我哋依度冇熱水!!!WTH?咁大間餐廳冇熱水?你想我幫襯你買支水咪出聲囉,使唔使咁?後來家人order一支冇氣嘅蒸餾水,以為係室温,點知嚟到系冰凍嘅,壽星因為咳唔飲得凍嘢,咁咪問佢有冇室溫?waiter諗咗一陣:。。。咁呀,咁我俾杯暖水佢啦。點知嚟到係一杯熱到辣口嘅滾水!又話冇熱水?整死香港飲食業嘅咪依啲員工囉。不過當晚除咗依個小插曲之外,整體經驗系100分,其他waiter都合格,serve我哋嗰台嘅年青人非常專業有禮,臨走我哋仲俾咗100蚊小費佢,佢開心我哋又開心。我哋叫咗兩個set dinner,無論portion,味道,擺盤都非常之性價比高。餐
點知嚟到係一杯熱到辣口嘅滾水!

又話冇熱水?
整死香港飲食業嘅咪依啲員工囉。

餐廳氣氛適合情侶打卡更加不在話下。
我哋食第一輪6點至8點,準時交枱,出到嚟門口已經有十幾20人在排隊。估唔到佢咁好生意。
原來間餐廳只係開咗一年多,入面仲有k房適合一大班人聚會,一入門口大概有十張星空卡位,適合情侶打卡。
Signature cocktail staro and Aries裝嘅器皿獨特,非常適合打卡。

預訂生日蛋糕可惜賣曬,餐廳送嘅都唔差,非常特別,影相好靚,當晚幾乎有四枱都系慶祝生日。😊😅
極力推薦情侶夫婦去幫襯。👍👍👍
如果waiter啲服務standard一致啲會更加好。