2023-10-22
今日行過airside迷客夏見無乜客,但啲員工完全唔理人剩係掛住沖野飲,都等左一段時間先落到單,買左2杯野飲,分別係珍珠黑糖鮮奶和芋圓芋泥鮮奶,然後啲員工係完全無抹杯,杯外都係濕住咁放落膠袋,成個袋都濕哂,咁我都無特別睇杯野飲嚟檢查,點知返到屋企一望芋圓芋泥鮮奶嗰杯係無左上面五分一,唔講以為比人偷飲左,但見包裝又完整。本身都諗住落住大雨廢是出去,但最後都拎左返去換,點知拎到返去個員工仲堅持話係無問題,同我講走冰係唔會滿杯,係會無左五分一,咁我反問點解我另一杯都係走冰但係係正常嘅,佢先死死氣去整過,點知見到佢諗住就咁搣開個蓋倒返啲奶落去就算,衛生意識欠佳,最後我要求下先重新整過比我,仲要全程無道歉過。本身已經要我專登行多轉換,見到佢咁嘅態度就更加嬲。🥵我之前都成日買迷客夏,見迷客夏其他分店嘅質素唔錯,但airside 呢間分店員工明顯欠缺training,態度惡劣,又完全無抹杯。其實間唔中出錯都好正常,但態度咁差堅持自己無錯真係唔係好要得今次真係比錢買難受